Grill Amok.dk

Bloggen

Shiitake svamp – hjemmedyrket

Ingen kommentar

I søndags var jeg en tur på Foodmessen der årligt bliver afholdt på Tangkrogen i Aarhus.
På et tidspunkt kom jeg forbi en forhandler der solgte Shiitake svampe….altså så jeg kunne dyrke den hjemme.
Firmaet hedder Tvedemose

Og jeg var da solgt 😀

Hjemme igen blev den omgående pakket ud

og blev vandet og kom i en stor papkasse.
Den skal vandes 3 gange i døgnet.
Og den begyndte med det samme at vokse.
I dag torsdag var den så fyldt med svampe at jeg kunne høste den


Der var næsten et helt kilo svampe på denne “stamme” lavet af træflis
Halvdelen blev lagt i en pose i køleskabet til på søndag, mens den anden halvdel blev brugt i dag

Svampene blev sauteret på en pande uden fedtstof

Så snart de var klar kom jeg et pat klatter smør ved og lod dem smelte halvt.
Derefter hev jeg panden af blusset og lod smørret smelte færdig, og kom lidt krydderurter ved

De blev serveret til et par schnitzler og kartoffelmos

Salt på hjernen

Ingen kommentar

Ja måske en lidt drastisk overskrift 😀
Årsagen er at jeg igår var sammen med en god veninde i Mariager saltcenter.

Vi skulle op og opleve Saltcentrets 20 års jubilæum, som blev fejret med et hav af udstillerede under navnet: Mad for alle.

Og der blev smagt igennem 😀
Og brugt en pæn del penge

men inden jeg kom hertil var der gået timer med at smage





Og snuse rundt og blive pirret

Og møde folk som faktisk følger med inde på denne hjemmeside, så som
Lars Jørgensen fra Sjælland der har Hjemmesiden Grilllageret


Og der blev sørme også tid til at bade i saltvands badet

hjemme igen blev “rovet” gjort op

Der røg lidt nyt med til grilleriet.
Nogle flere krydrede salte

Lidt nye krydderi blandinger fra grilllageret

lidt mel fra en lokal mølle

og denne her fra Instant taste


Og et pænt “batteri” af marinader

Der kommer inden længe forskellige indlæg i opskrifter med disse forskellige lækkerier.

God dag til dig

Hej derude

Ingen kommentar

Der har været noget tavst på hjemmesiden længe, men en gang i mellem er der andre ting der tager min tid 🙂

Så nu er jeg igen tilbage og  forhåbentlig når jeg at ligge et par ideoplæg/ opskrifter op hver uge.
I dag skal vi have PP ….pulled pork.
På en demo i Esbjerg i starten af foråret faldt jeg over denne nakkefilet.

Den blev hevet op af fryseren tidligere på ugen og rubbet med denne


Lagt på køl i 30 timer, og røg på min kamadogrill i går kl 18.

Og jeg lod den køre med op til temperaturen ramte 130 grader.
Efter ca 20 minutter er grillen som regel rutsjet tilbage til 110 grader.
Og det var også resultat denne gang

I morges …da jeg stod op ved 6 tiden …. gik jeg ned i min grillhytte og så at temperaturen havde dalet til 80 grader.
Det gør det ofte når jeg laver low and slow over natten, men det er ikke skidt, for så har kødet fået lov at blive varmet langsomt op i grillen.
Jeg fik igen grillen op på 130 grader så den igen kunne rutsje tilbage til 110 grader.
derefter fik den lov at passe sig selv.
Ved 13 tiden var jeg igen forbi kamadoeen og nu lå temperaturen på 62, 8 grad….dvs den havde nået sit 1. plateau.
Der er jo en del fedt i en nakkefilet, og det skal smelte før varmen kan stige.
Den første gang det sker er ved ca 60 grader, så fortvivl aldrig når det tager en krig at få den over de ca 60 grader.
Det kan tage timer før den stiger igen, men det er jo en af de ting der især de første gange man laver PP kan få sved på panden…når den at blive færdig ???????

ved 15:30 tiden var jeg igen nede ved grillen og nu var den på 2. plateau …igen kan det tage noget tid inden temperaturen igen stiger.
Samtidig med satte jeg temperaturen op igen så den resten af grilltiden lå på 130 grader…efter endnu en rutsje tur på ca 20 grader.

kl 17 var temperaturen steget til 92,4

Og 20 minutter senere kunne jeg tage den af ved 93,6 grader

Og så kunne vi spise

Du kan finde tidligere udgaver af PP der ligger i selve opskrift afdelingen her:

– på pillegrill…. klik på billedet

På kamado …klik på billedet

Læs mere

Midt i en rabarbertid

Ingen kommentar

Lige nu bugner det med rabarber i min have

Og de skal selvfølgelig bruges til søde ting i mit køkken.
Egentlig var planen at lave det igår lørdag, men så tikkede en sygemelding ind så jeg tog en vagt i Holstebro.
Men da vi ikke skal noget her i Pinsen, blev det så denne formiddag der blev i rabarberens tegn 🙂
Først lavede jeg lidt rabarbersaft til saftis til barnebarnet og sirup.

Det kan du læse mere om her
Jeg har også en anden rabarsirup opskrift liggende. den er med et lidt mere syrligt touch, den ligger her

Samtidig med fik jeg lavet rabarberkompot til en rabarberkage til eftermiddagsdesserten

Den opskrift finder du her

Slutteligt fandt jeg endelig den helt rigtige plads til min nye pillegrill
For den skal stå på terrassen har jeg besluttet.
Og alle vores husdyr har vist godkendt pladsen 😀

God Pinse

Julen nærmer sig

Ingen kommentar

Ja det er ganske vist……… Julen nærmer sig.

Vi har allerede passeret 2. søndag i advent.
Så mange er så småt begyndt at pusle i deres køkkener med forberedelser.
Her ligger jeg selv vandret frem til og med 10 december, men det er uden for matriklens rammer.
Men jeg når det nu nok alligevel.
Hylder og skuffer bugner allerede med det der skal bruges.
Næsten alt til julen er købt ind på nuværende tidspunkt.
I fryseren ligger en gås på knap 5 kg.
Det bliver 1 gang jeg skal lave gås til Jul, så det glæder jeg mig til at prøve.
Og jeg sysler i øjeblikket med hvad jeg skal fylde gåsen med.
Og desserten er givet på forhånd…. Ris Alamande 😀
Men der er jo al det midt i mellem.
Her finder du mine opskrifter på småkager og enkelte andre ting…. i år svigter jeg for 1. gang min christmas cake, da jeg vil prøve noget nyt.
Men det kommer der først noget om senere.
Men hvis du kan bruge mine samlede opskrifter på Julebag så ligger de her
https://grillamok.dk/recipe_type/julens-laekkerier/
Der kommer nok også lidt om konfekt når vi nærmer os Julen.
Fik nemlig forsynet mig godt og grundigt i midten af november 😀
_dsc0279
Det er så ikke noget jeg laver på grillen, men det hører jo Julen til.
Lige nu er jeg ved at koge risengrød, til Ris alamande, så vi kan komme lidt i julestemning.
_dsc0285
Og til aften skal vi have kylling.
Det kommer der et indlæg om i aften.
God mandag til dig 🙂

Endelig tilbage

Ingen kommentar

Hej derude.
De seneste par måneder har jeg gennemlevet alle madelskeres største mareridt………. madlede 🙁
Medicin kan nogen gange give den slags problemer, men nu er jeg igen begyndt at have lyst og glæde ved maden.
Så nu vil jeg igen forsøge at pumpe nye ideer/oplæg ud på hjemmesiden.
Idag får du min udgave af pebersovs.

Dry aged kød …. forsøg med at lave det selv

4 Comments

9
Jeg stod på en demo og så lige ind i dette skab
20161001_095729
Da jeg efter 2 dage havde stået og set på det kød, besluttede jeg at købe et par bøffer og afprøve om det nu også var bedre end alm bøffer.
Efter at have smagt på dette skønne kød var jeg solgt
_dsc0010
På min facebook side kom der en kommentar om at den slags laver man da selv.
Og så var der ikke langt fra tanke til handling.

Jeg fandt ud af at hvis man bruger nogle specielle poser og en vakuumsuger så kan man sagtens lave det selv.
Så poserne blev hjemkøbt, og så gik jeg igang.

Første forsøg og mine erfaringer:

Jeg købte en brasiliansk entrecote på knap 2,4 kg til mit 1 forsøg.
_dsc0051
Først tog jeg et par gummihandsker på, inden jeg skulle røre ved kødet…. vil ikke have evt bakterier fra mine hænder i kødet
_dsc0052
Derefter blev kødet taget ud af pakken, og den væde der var i posen blev hæld ud.
Derefter blev en af de nyindkøbte poser fundet frem og kødet blev lagt i.
Jeg bøjede lige kanten ned på plastikposen inden jeg kom kødet i posen….vil ikke have evt kødsaft på kanten.
Derefter blev vakuumsugeren fundet frem og da min vakuumsuger er til tykke og vaflede poser var der heldigvis hjælp i at bruge en af de tilsendte vaflede små stykker.
Den blev sat inden i posen sådan her
_dsc0061
Og så var det pludselig ingen sag at suge al luften ud af den tynde pose 🙂
_dsc0059
Næste punkt er at sikre sig at kødet kan få luft på alle sider, så har du som mig, et køleskab med glasplader, skal du ligge en rist under kødet.

Du kan finde en meget mere udførlig forklaring hos Meat Lovers Delight her

Og slutteligt sikre dig, at dit temperatur i køleskabet ligger mellem 1 og 4 grader……og UNDGÅ AT HOLDE KØLESKABS DØREN ÅBEN FOR LÆNGE AF GANGEN når du skal hente noget derinde!

Temperatur og graddage kan du læse meget mere om her

Og lige inden jeg stopper første del af indlægget skal du se hvor meget der er sket på 1½ døgn
_dsc0064-001
Den er begyndt at blive en anelse mørkere 🙂
15 oktober
Og hvordan går det så med mit forsøg på selv at lave Dry aged kød
Nu har det ligget i 8 døgn og farven er begyndt at blive mere mørk
Og kødet har tabt 300 gram, så noget sker der  😀
_dsc0080

25 oktober
Og hvordan går det så med mit forsøg på selv at lave dry aged entrecote.
Nu har den ligget i køleskabet i 18 dage og har tabt 560 gram
Jeg kan se der pgs vægtabet er opstået nogle små luftlommer hist og pist men det ser ikke ud til at det skulle give problemer.
På lørdag skal den pakkes ud ….og så skal der smages
_dsc0161
29 oktober
Så er operation Dry aged nået til enden af 1. projekt.
_dsc0179
Her i formiddag blev kødet pakket ud af posen efter 21 dage.
_dsc0180
Vi havde lidt ventet en odour fra kødet….men nej det lugtede hverken surt eller “underligt”.
Kødet har tabt ca 27 % af sin oprindelige vægt.
“Skorpen” virkede læderagtig men jeg valgte at lade den blive på kødet, ….tænkte at hvis det blev for sarp i smagen ved 1 test kan jeg jo altid fjerne det på resten….
Stykket blev derefter skåret op i 8 bøffer a 3 cms tykkelse.
_dsc0182
_dsc0183
Men da vi pga Sørens arbejde ikke når at få mulighed for at kunne spise sammen før mandag, er alle bøffer nu igen vakuum pakket ( i alm vakumposer) og de fleste lagt i fryseren…..minus dem vi skal teste på mandag.
De bøffer er også vakuum pakket igen men blot lagt i køleskabet ved de 3½ grad frem til jeg smider dem på grillen på mandag.
_dsc0184
Lidt tal.
Kødet gik fra 2396 gram til 1758 gram over de 21½ dag
Kødet kostede mig 400 kr + det løse for vakuum og dry aged poser… estimeret pris pr bøf er derfor anslået til ca 60 kr pr bøf
Bøffene vejer i snit ca 210 gram pr styk… måske lidt mindre hvis jeg efterfølgende vælger at slice den yderste kant af bøfferne…efter 1. test.
Og hvad er det så lige bøfferne koster i butikkerne  😀
Test bøfferne kan du læse om her

Når det skal være ekstra godt

Ingen kommentar

Ja så røg der da lige en måned, uden indlæg.
Ja jeg har været tavs længe, men trængte til en pause fra min hjemmeside og bare nyde min mad uden at skulle lave indlæg.
Og det hjalp 🙂
Nu er jeg atter tændt på at smide nye opskrifter/ ideoplæg ind på hjemmesiden.
Idag fejrede vi lidt på forskud Sørens 61 års fødselsdag ( han fylder år på fredag, men da er jeg som de fleste fredage på job til sent på dagen)
Så jeg sendte ham idag på aftenvagt efter at have serveret sådan en bøf:
20161001_095729
Du kan læse om dem her

Det enkle liv

Ingen kommentar

Ja så hælder ferien på sidste strofe.
En periode der ud over afslapning også bla. a. har fået os til at åbne øjnene for det mere enkle køkken.
Men på den måde at vi begge har skævet til det italienske køkken der gør meget mere i at servere flere små retter hver for sig, i stedet for min sædvanlige overlæssede tallerken med alt i en… som et kinderæg….. og det behøver ikke at koste længere tid i køkken og ved grill.
Betyder bare lidt mere opvask….og det er da til at overskue.

Nu er det ikke fordi jeg skal til at lave lutter italiensk mad, men formen for servering interessere mig meget.
Vel også lidt det man oplever på gourmet restauranter….. altså det med små individuelle retter på hver sin tallerken.
Synes også det giver en bedre oplevelse smagsmæssigt.

Nå måske er det kun os, men jeg vil nok ….i hvertfald for en periode…. smide flere små opskrifter der kan kombineres op på hjemmesiden.
Igår blev det ren italiensk
Først en let tallerken pasta
_DSC0293
Og derefter torsk
_DSC0296

Du finder opskriften her

Maden lige til døren

Ingen kommentar

Jeg har prøvet det før….det med at købe grøntsagskasser lige til døren…… men siden jeg blev pensionist syntes jeg det var da lige så nemt at køre i en butik og købe det frisk osv.
Men…..der ryger altid en masse andet med i kurven ….og det synes jeg efterhånden har fordyret det en del.

Nu har jeg så fundet den internet butik der fungere for mig.
Her kan jeg både købe færdige kasser med blandet frugt og grønt, rene kasser med frugt eller grønt.
Og bedst af alt ….jeg kan “håndplukke” 1 kg af det, 3 stykker af noget andet osv, osv.
Den hedder Grønt ekspressen

Jeg kan bestille til bestemte dage, så jeg er sikker på at jeg er hjemme den dag kassen kommer.
Så de 49 kr det koster, at få varene helt hjem er givet godt ud.
Og så er varerne helt frisk hentet hos producenterne, når jeg modtager min kasse.
_DSC0183
Firmaet afleverer kassen tidligt om morgenen på de enkelte postomdelingscentre, så postbudet kan komme dem direkte i bilen og aflevere dem til kunderne på ruten.
Jeg sparer tid og penge.

Det samme gør jeg også med kød.
Der er efterhånden nogle rigtig gode internet butikker med godt kød.
De 2 jeg har afprøvet mht til det lidt dyrere og super møre kød fra hele verden, er henholdsvis Steak-out og Mr Beef

Men der findes flere hvis man gider lede 🙂

Men så er der jo hverdagen, altså de dage, hvor jeg måske lige vil spare lidt på det dyre kød, men ikke gå på kompromis på smag og kvalitet.
Og der har jeg fundet en internet butik der hedder Meatbox

Her kan man også købe noget dyrt kød, men de har også ugepakker.
Og her kan jeg købe kød i 2 personers pakker.
Ja faktisk kan jeg købe kød til 7 dage for ca 200 kr.
Og som pensionist er det godt nok en god pris 🙂

Så efterhånden er jeg nede på at kunne nøjes med at køre ud i de lokale supermarkeder en gang om ugen, efter det jeg ikke handler på nettet.
Jeg da jeg laver madplaner til en uge af gangen, minimerer det også vores andre indkøb.
Og det kan mærkes på vores pengepung.

For alt det der lige frister rundt om i butikkerne ……og som ikke står på indkøbslisten……. bliver nu minimeret til en gang om ugen 🙂

Høsttid

Ingen kommentar

Vi bor jo på landet omgivet af marker, og hvert år når det bliver høst bliver jeg så varm og hjertet, og tænker tilbage på mit liv fra mit 4. til mit 17. år hvor jeg boede på en en gård med landbrug.
Høsttiden med madpakker og halm der skulle stuves af vejen på halmloftet osv osv.
Så når landmændene, der ejer markerne omkring os, starter høsten bliver jeg så nostalgisk.
Og i går gik de igang bag vores matrikel

Og modsat da jeg var barn tager det ingen tid med de store maskiner de kører med nu til dags.
I løbet af ca 2½ time var marken både høstet og harvet.
Her til morgen tog vi hundene med ud på marken og forstyrrede en flok måger der gik og stampede i jorden.

Jeg tror det bliver den eneste gang, vi når at gå på marken, frem til frosten er gået i jorden.
For lur mig, om ikke den skal såes til med raps igen i løbet af idag eller i morgen.

Haven

Ingen kommentar

Sidste år fik haven lov at forfalde.
Og det var godt nok noget skidt.
For i år kommer regningen.
Jeg kæmper som en gal med ukrudt alle vegne.
Brændenælder der er højere end jeg.
Snerler i hækkene
Tidsler …..osv….osv.
Men efter et særdeles aktivt forår og forsommer kunne jeg endelig finde tid til haven…….for så at måtte vente pga regn og regn og atter regn.
Endelig kom varmen i juni, men igen havde jeg travlt uden for matriklen.
Men nu fik jeg så endelig tid for ca 1 uge siden………………..og jeg har vist fast arbejde resten af året hvis jeg skal i bund.
Vi har ½ tønderland jord…… så der er noget at hive i.
Men jeg har en plan.
Jeg fjernere det jeg kan, og så må Søren på banen, når han får ferie om små 2 uger.
Buskrydderen kan ikke klare ukrudtet, så leen skal på arbejde, og den kan han bedre klare end jeg, så……..

Og så bliver det, der endnu ikke er fyldt med træer og buske, ryddet så vi til efteråret, kan så græs de steder vi før har haft blomsterhave.
For mine kræfter slår ikke til mere, og Søren har rigeligt andet at se til.

Men nogle enkelte flotte planter vil altid få lov at blive i haven så som denne gunnera i vores forhave
_DSC0171

Idag nåede jeg at studse vores troldehassel, fjernet ukrudt omkring vores frugttræer, og få fjernet en vandbassin, som alligevel ikke bliver brugt…..og med et lille barnebarn der snart kan gå, ja så……
Nu vil jeg ligge mig i hængekøjen i nogle minutter og kikke på svalerne der svæver rundt over mit hovet og “snakker løs”
_DSC0172
Mens jeg hygger mig med tanken om vi får et skønt brombær år i år.
_DSC0177
Og i morgen vil jeg gå til kamp mod snerler i hækkene
_DSC0175
_DSC0176

Et åndehul for fugle i mit nærområde

Ingen kommentar

Når jeg kører til Randers og handler kommer jeg forbi denne lille oase af en eng.
Der har de sidste par år jævnligt været besøg af en pæn stor gruppe gæs.
I perioder er det canadagæs, men lige pt er det grågæs og viber, og så selvfølgelig alle de sædvanlige måger og et par fiskehejrer.
I går stillede jeg bilen i en lomme tæt på denne oase, og gik derhen og tog lidt billeder med mobilen
20160729_140739
og lidt tættere på
20160729_140726

Og da mit mobilkamera ikke lige er det bedste, optog jeg lige denne lille film….som om det blev bedre af det ?

Jeg ved jeg er en træls bilist lige på det stræk…. der er dobbelt stribet vejbane…. for lige der kører jeg kun med ca 50 km mens jeg i glimt lader øjnene spotte efter hvilke fugle der er der lige idag.

 

 

 

Skriv et svar

Logget ind som Jette Bjærge. Log ud?

Det der med at vente.

Ingen kommentar

Kender du det med at vente, uden at vide hvor længe ?

Måske et lidt kryptisk spørgsmål.
Men det er det jeg gør lige nu.
Jeg ved der kommer en pakke med posten, og at den vejer godt til, så lågen står åben, så posten kan køre lige til døren.
Og jeg er parat til at hjælpe med at få pakken ud af bilen.

Men jeg skulle også gerne en tur til Randers efter en ny flaske gas til maden i aften….og have handlet lidt ind.
Jeg var tidligt hjemme fra skoven…altså hjemme kl 8, så posten ikke bare smed en seddel i postkassen.
Men det er jo fredag, så posten har jo også en masse reklamer med på ruten.
Men hvad får jeg så tiden til at gå med……INGENTING  🙁
Jeg kunne gå i haven og ordne ukrudt….men det har småregnet, så jeg ville blive våd på knæene.
Jeg kunne åbne for tv/ gå på facebook/ løse en kryds og tværs opgave, støvsuge osv
Men intet bliver det til, jeg er som lammet….ordner lidt opvask, overvejer at smøre lidt frokost, men ørene er som elefantøre, vildt blafrende i håbet om at høre postbilen komme.
Imens ligger hundene og sover
_DSC0153

Og jeg må da vist til at få lavet noget frokost til mig selv…. mens jeg venter videre !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Morgenturen

2 Comments

Da jeg for nogle måneder siden skiftede fra et webhotel til et andet, valgte jeg at slette alle de indlæg der reelt ikke handlede om mad.
Nu har jeg så i stedet besluttet, at jeg her i blogdelen vil skrive om stort og småt i mit liv der ikke handler om mad
Du er velkommen til at læse med.
Men har det ikke din interesse hopper du bare fra 🙂 længere er den ikke.
Nogle indlæg  bliver lange andre korte.

Her kommer det første indlæg

Næsten hver dag går jeg en morgen tur i en skov.
Jeg vælger bevidst skove, hvor “risikoen” for at møde andre er minimal.
Det er der flere årsager til.
Jeg går med 3 hunde, så det kan være svært at holde dem på plads, når der kommer nogen.
20160727_090224
Jeg nyder roen og den stilhed der er med fuglesang og lyden af hundenes poter der render ind og ud af skovstien.
Det giver mig mulighed for at gå og tænke over dette og hint.

I øjeblikket er det skønt vejr at gå i derude, solen skinner og det er lunt.
Men en regnvejrsdag er heller ikke så ringe.
Så dukker alle duftede op med forhøjet styrke og både hunde og jeg snuser begærligt disse dufte ind.
Og hundene elsker alt slags vejr 🙂
I øjeblikket får de meget tid til at gå med at spise vilde hindbær.
20160727_090856
Imens jeg kan venter på de får gumlet færdig står jeg og lytter til skovens lyde og nyde synet af alt det, der vælter ind i mine øjne
20160727_084700
Min morgen tur er med til at holde mig igang resten af dagen.

Hjemme igen ligger hundene sig og blunder et par timer, mens jeg kan få lidt tid for mig selv.

Hjemmelavede flødeis

Ingen kommentar

Jeg må indrømme jeg er personlig ikke den store is spiser, men Søren elsker is.
Vi har alle dage haft en ismaskine som blev hevet frem om sommeren, og op til Jul og andre hygge arrangementer.
Først havde vi en maskine med et køleelement der skulle i fryseren i ca 18 timer før vi kunne lave is.
Men for nogle år siden købte jeg så en ismaskine, der selv køler beholderen ned, så man kan starte sin is produktion lige når man har lyst, og kan servere ca 1 liter is i løbet af en time efter man har startet maskinen.
Og det har da øget mængden ag hjemmelavet is betragteligt 😀
For et par dage siden fandt jeg disse bøtter i Netto, og så rykkede det i mig, for at forny de isvarianter jeg plejer at lave, og som du kan finde blandt mine opskrifter på is.
Personligt kan jeg bedst lide flødeis, og så har jeg en hang til vanilje.
Jeg begyndte at nærstuderer nogle gamle isbøger jeg har og fandt en formel til, hvordan man reelt kan lave de der cremede flødeis, jeg husker fra min barndom.
Og selvom flere af de is jeg gik igang med at lave igår både indeholder mælk og fløde så får de den cremede smag af fløde.
Igår gik jeg igang med at forsøge og det blev i første omgang til disse 3 is

Klik på billedet og du finder opskriften

Cappuccino is
_DSC0096
Flødeis med vanilje
_DSC0094
Flødeis med rå solbær
_DSC0093

Der kom en pakke fra Mr Beef

Ingen kommentar

For et par dage siden blev jeg kontaktet af en ny kødudbyder på internettet via min hjemmeside.
Firmaet hedder Mr Beef.dk
Jeg blev spurgt om jeg ville teste noget af deres kød.
Selvfølgelig ville jeg gerne det og gav dem min adresse.
Her til formiddag bankede posten på med denne kasse
_DSC0478
Jeg var meget spændt på hvad der var i kassen, og blev godt nok positiv overrasket, da jeg fik åbnet den.
Ned i kassen var følgende
3 slags pølser
_DSC0484
_DSC0482
_DSC0483
2 entre cote bøffer…dansk opdræt på henholdsvis 375 og 325 gram stykket.
Og lige i en tykkelse der kan sikre en god grill skorpe
_DSC0480
Og så denne kæmpe brisket
_DSC0479
Som lige kommer på køl til på fredag hvor jeg vil rubbe den op så kommer den på grillen på lørdag.
Og den brisket er seriøs stor, så nu ligger den sådan
_DSC0485
Alt kød minus brisket er af dansk kød, den kommer så fra sydamerika, nærmere betegnet fra Uruguay hvor den er opvokset og slagtet.
Alle varerne kom som kølevarer, så jeg selv kan bestemme om de skal bruges nu eller kommes på frost.

I aften skal vi have de 2 entre cote.
Og dem kommer der et indlæg på opskrift siden med 🙂
Går liiige i tankeboks med hvad tilbehøret skal være 😉

Kan du have en dejlig onsdag

Bær tid

Ingen kommentar

Ja så kom den, denne skønne tid, hvor haven bugner med bær 🙂
Idag blev der plukket lidt ind mellem de regnbyger der kom og gik i mit område.
Solbær buskene bugner, så et par skåle blev høstet
_DSC0459
Først blev der lavet 1 l solbærsaft
Og i eftermiddag lidt solbærmarmelade
_DSC0462
Og en skål med frisk marmelade er nu ikke så ringe
_DSC0461

God bær sæson

Der kom en pakke fra Meatbox

Ingen kommentar

Jeg blev i sidste uge kontaktet af et firma der hedder MEATBOX.dk
De spurgte om jeg havde lyst til at teste deres produkter.

De har i årevis solgt engros til restauranter
Men har nu valgt også at starte en ny hjemmeside op med salg i mindre portioner til private.

Det synes jeg lød spændende så jeg bad dem sende mig en pakke med forskellige kødstykker til 2 personer.

Pakken kom midt i sidste uge, og så sådan ud:
1-_DSC0149_8714 - Kopi 1-_DSC0151_8716 - Kopi
Kødet kommer i portionsanretninger og er frosset.
Her er hvad der var med
1-_DSC0152_8717 - Kopi
Der var laks
1-_DSC0157_8722 - Kopi
Ribeye
1-_DSC0153_8718 - Kopi
Pølser
1-_DSC0154_8719 - Kopi
Krondyr steaks
1-_DSC0155_8720 - Kopi
Marinede koteletter
1-_DSC0156_8721 - Kopi
Kalvecuvette
1-_DSC0158_8723 - Kopi
Og marinerede spareribs
1-_DSC0159_8724
Jeg har været inde på hjemmesiden og set at man kan sammensætte sine ugepakker på kryds og tværs.
De sælger pakker med indhold til 2-4-6 personer.

I morges tog jeg pakken med laks op…… spiser jo altid fisk om tirsdagene 🙂
1-_DSC0161_8726
Så første test af produkter fra denne nye butik kommer der indlæg om i morgen.
Du finder butikken her

Slowjuicer

Ingen kommentar

Jeg tilstår blank at jeg alle dage har været dårlig til at sørge for at spise regelmæssigt.
Bevares jeg spiser altid morgenmad, og aftensmad, men det der midt i mellem måltid har jeg det svært med.
Enten glemmer jeg det, eller også er jeg ikke rigtig sulten.
Det har været et stort problem især når jeg er ude på demo fra eks 10-18 og så er ved at overfalde køleskabet efter hjemkomst.
Men nu er der sket en ændrig.
Jeg er begyndt at juice.

Jeg har haft flere juicemaskiner, og efter få dage har de befundet sig i bunden af et skab, mest fordi de var bøvlede at gøre rene, og SÅ spændende blev de ting jeg proppede i maskinen nu heller ikke.

Så blev jeg introduceret for slowjuiceren og så skete der noget.
Pludselig opdagede jeg her var en maskine der var nem at rengøre, og at jeg både kunne komme bær, nødder og sågar blade fra urtehaven i maskinen og få et godt resultat.
Tankerne om mandelmælk og soyamælk, lavet på egen juicemaskine var det der fik mig til helt at overgive mig.
Det skal også med at der var en rigtig god opskrifts bog med, til at få startet på den rigtige måde.
_DSC0039_8630
Oven i har jeg også fået mig en bog af Louise Lorang med 50 opskrifter på juicer.

Men efter jeg er kommet igang og erkendt at det vitterlig ikke tager mere end et par minutter at få maskinen gjort ren har jeg juicet hver dag.
Og efter at have afprøvet få opskrifter har jeg kastet mig ud i selv at lave mine egne juicer.
Og nu bugner vores køkkenbord og grøntsagsskuffe med grøntsager og frugt.
1-_DSC0022_8613
For jeg har fundet ud af at alt kan juices 🙂
Så de sidste rester af madspild er ikke eksisterende 🙂
Og bedst af alt…. nu får jeg frokost alle dage….i form af juice.
Og pulpen ( det der ikke blev til juice) jo det kan sørme også bruges, i alt fra frikadeller, kage og brød.
Så det er en total win win.
Her mit morgen glas, med:
Rødbede, gulerod, appelsin, peberfrugt, galangarod, solbær ( optøet fra frost) og ½ æble der alligevel ikke er blevet spist.
Og i køleskabet står en flaske med resten af denne mixtur som jeg så kan drikke til aften….for Søren har aftenvagt, så den varme mad spises idag kl 13.
_DSC0038_8629
Og har jeg en demo dag, sørger jeg for at have minimum ½ l juice med på arbejde.

Skål

Der er forår i luften

Ingen kommentar

Endelig vågnede jeg til en morgen med sol, fra det øjeblik den stod op.
I dagevis har det været gråt i gråt, så ikke et øje var tørt denne skønne morgen.
Efter morgenmad fik jeg lige ordnet årsopgørelsen.
Nu her kl 7 var det nemt at komme ind på tastselv.
Da det blev tid at komme i skoven besluttede jeg at tage i en skov jeg og hundene ikke har været i længe…..for de har fasanopdræt.
Men idag ville jeg vove “pelsen” og tage afsted med alle 3.
De kunne vist godt mærke vi skulle et andet sted hen end sædvanligt, for de sad og stirrede som gale da bilen holdt stille
20160315_092551
Det blev en dejlig tur, selvom den var meget anderledes end demVimse ellers har oplevet, mens hun har boet her.
Vi plejer sjældent at møde nogen på vores ture.
Men lige denne skov er et yndet sted for stavgængere, pensionister på tur, og motionister.
Så Vimse fik da lige markeret de første 2 gange vi mødte nogen, ved at gø som ind i helvede….hun er jo chef for flokken, så de der fremmede skulle da ikke komme for tæt på.
Hver gang blev jeg stående og snakkede med dem vi mødte og hun faldt til ro.
3. gang var det nok, bare at sige NEJ.
Så kom der lige et par små gjæf, mens hun kikke op på mig, for hun ville da lige markere, hvem der sætter dagsordenen 😀
Der blev snuset som aldrig før.
Både på skråningerne til skoven og inde i skoven
20160315_093935
Men det var også en skøn tur for mennesket 🙂
Dufte og og lydene af forår var alle vegne
20160315_100846
Og hundene opførte sig eksemplarisk ….når der ikke lige kom mennesker forbi
20160315_101445
Hjemme igen kunne jeg godt mærke, at en tur på små 2 timer fik dem til at gå lige i drømmeland.

Og jeg kan få tid til at få lagt lægkartoflerne ….jeg endelig fik købt igår…… i kasser et lunt sted.

Velkommen du skønne årstid

Et par aktive dage

Ingen kommentar

De sidste 2 dage har jeg været ude af huset.
Igår var det en lille aften demo med Ticans skønne grillpølser og idag en dag i det historiske køkken.
Med dagen idag var lidt anderledes end den plejer når jeg er deroppe på min månedlige køkkendag.
Idag faldt det sammen med åbningen af det østjyske køkken anno 1940 -1970.
Så der skulle laves smagsprøver til alle gæsterne bla a kærnemælksvælling med stegt flæsk.
Ja madkulturen har ændret sig en del siden dag.
Faktisk oplevede jeg som barn og ung, når vi var til middag en alm hverdag hos farmor og farfar, at vi tit fik mælkemad som forret og så kødretten bagefter.
Tror det var skik i mangen set østjysk landbohjem dengang.
Der blev også hold taler og Maria Frank kom og sang en del sange.
20160308_151117

Men hjemme igen skulle der jo mad på bordet, og da jeg viste jeg ville være lidt træt havde jeg på forhånd kogt ekstra kartofler igår da jeg lavede biksemad.
Og de blev brugt i en lækker fiskeret, som du kan læse om her

Velkommen

Ingen kommentar

Hej derude.
Ja så kom min nye og forhåbentlig mere overskuelige hjemmeside op og køre.
Jeg håber du bliver glad for den nye form den har fået.
Herovre i blogafdelingen, kommer der også en del indlæg efterhånden.
Men jeg har valgt kun at ligge få af gamle indlæg op.
Det er jo alligevel fortid.
Så lad os se fremad 🙂

Velkommen på min nye “legeplads”

Barbecue-master`s

Ingen kommentar

I dag var jeg ude og besøge en af mine venner.
Han hedder Dennis og står bag Barbecue-master´s
.DSC0064_1238
Jeg har længe villet ud og besøge ham og se hans nye lagerhal osv.
Og i dag blev så dagen, og ja han havde selvfølgelig rygende travlt med at tømme container og pakke varer til bla a. Davidsen, som sælger mange af de ting Dennis skaffe hjem.
Før havde Dennis også en internet butik, men nu klarer, Davidsen, bauhaus og XL byg de fleste af hans salg.
Her kan du se lidt af hans nye lagerhal, hylde meter efter hyldemeter, med varer
DSC0078_1250-300x200 DSC0079_1251-300x200
DSC0064_1238 (1)
Og dette er bare 1 af hallerne, i et andet står der trækul fra gulv til loft.
For der var lige ankommet en container med trækul, der skal ud i bauhaus butikkerne, og på et tidspunkt var det nær gået galt med et par paller, men med Palles hjælp fik de reddet detDennis får snart bygget et showroom op, og når det står klar, kikker jeg forbi igen og tager en masse billeder af alt det han har på hylderne.
DSC0076_1248
Det lykkedes dog at få taget lidt billeder af enkelte af tingene
DSC0065_1239-300x200DSC0075_1247-300x200

DSC0074_1246-300x200 DSC0071_1244-300x200
Dennis har sit eget hus lige ved siden af lagerbygningen, og jeg skulle da lige ind i haven og se her hvad han selv har for grill.
Først denne grill der kører på kul eller træpiller
DSC0083_1255-1024x683
Og ved siden af denne kamado der hedder monolith, der har indbygget vask og køleskab
DSC0086_1258-300x200 DSC0085_1257-300x200
Og så selvfølgelig også denne vidundermaskine jeg har hørt så meget omDSC0090_1262-1024x683
Da jeg sagde farvel var min pung da lige blevet lettet lidt.
For selvom jeg egentlig kun skulle købe lidt krydderier.

DSC0098_1270-1024x683
Ja så kunne jeg da også lige så godt købe lidt kul,

DSC0093_1265-1024x683
Og den der pizza plade kan da også bruges som bageform 🙂

DSC0100_1272-1024x683
Og så måtte jeg da lige have denne her med hjem.
Med en mand der eeeeelsker pizza, er det nemt, at få tilgivelse for, atter et stykke “legetøj” til grillhytten

DSC0097_1269-1024x683
Og i aften skal der laves pizzadej.
For denne nye “baby” skal da testes i morgen 🙂 :-):-)

Vildt i det historiske køkken

Ingen kommentar
Jeg arbejder som frivillig i det historiske køkken på dansk landbrugsmuseum, der ligger på Gl Estrup nær Auning.
Her arbejder vi med madopskrifter fra alt fra de ældste koge bøger og op til efter 2. verdenskrig.
Disse opskrifter er ofte skrevet uden en reel vægtangivelse (som vi nutids danskere er vant til),  og med en viden, som er gået tabt over årene.
Det er derfor vores opgave at genskabe opskrifterne, så den kan blive brugbar for nutidens museums folk.
Jeg kan ikke afsløre opskrifterne, da de er statens ejendom, men lejlighedsvis udkommer nogle af disse opskrifter i bogform, og kan så købes i museets butik.


Lang indledning 🙂
Vi har længe arbejdet med østjydske egnsretter, men igår skulle vi arbejde med noget helt andet, nemlig
VILDTOPSKRIFTER FRA GAMLE DANSKE KOGEBØGER
Vi brugte opskrifter fra gamle kogebøger, som skal bruges i forbindelse med en workshop for nyjægere.
Så jeg var rigtig i hopla.
Her i huset spiser vi ofte vildt, så muligheden for at dykke ned i historiske retter, var noget der fik det store smil frem på mine læber.
Jeg havde optaget lidt film fra dagen.
Men en af de frivillige bad mig efterfølgende slette hende fra filmen, og da jeg ikke lige ved hvordan man slører enkelt personer i bevægelse, må I nøjes med dette indlæg, med lidt billeder fra dagens opgaver.
Museumsinspektør  Bettina Buhl, der står bag det historiske køkken, havde i dagens anledning inviteret en særlig gæst – nemlig Poul Kjeldgaard, som er overjæger på Meilgaard – og har været det i over 50 år.
Og han deltog i køkkenet med sin egen vildtret, som han kalder Jægerens sorte gryde.
dc18a7d6-e10c-4091-b8e3-1c17d328ce0d
Da jeg ikke kan oplyse opskrifterne, må du nøjes med et par billeder af hvilke stykker kød, vi arbejdede med
DSC0101_1273-300x200 DSC0102_1274-300x200DSC0103_1275-300x200 DSC0105_1277-300x200 DSC0107_1279-300x200 DSC0104_1276-300x200
Alt kødet var leveret fra Klosterhedens Vildt, og jeg glædede mig til at afprøve de gamle retter.
Mens vi var i fuld gang med at forberede menuerne dukkede Tom Larsen op.
Han er salgskonsulent ( engros) for klosterhedens vildt til eks restauranterne.
Han fortalte han lige var i området og gerne ville se hvad vi arbejdede med.
Her et billede af Poul Kjeldgaard ( tv) og Tom Larsen
DSC0116_1288-1024x683
Jeg nåede at få en god snak med Tom Larsen, der lige blev afbrudt et par gange, fordi hans telefon ringede for bestilling af nye ordrer 🙂
Vi fik  også nogle spændende historier af Poul, eks at man skal kunne brække et dyr på max 45 sekunder uden at få schweiss på sig ( blod).
Han havde også taget sit horn med, og mens jeg var ved at ordne noget ved min ret, kunne jeg høre ham “trutte” lige uden for døren til køkkenet 🙂
Her lidt billeder fra dagen
11060866_881227585275513_7744845389998767083_n-225x300 11074133_881227591942179_5037018417215929780_n-225x300 10306069_881227578608847_5847075945649853838_n-225x300 10402386_881227575275514_6552256781782227675_n-225x300
Og her lidt billeder af de retter vi fik lavet
DSC0118_1290-300x200 DSC0120_1292-300x200DSC0121_1293-300x200 DSC0122_1294-300x200 DSC0123_1295-300x200 DSC0124_1296-300x200DSC0125_1297-300x200 DSC0127_1299-300x200
Og så lige til slut et billede af Jægerens sorte gryde.
1-_DSC0128_1300

Det varer lige et par dage før gårsdagens indtryk helt har sat sig, og måske kan de retter vi arbejdede med igår senere få min krøllede hjerne til, at opfinde nye retter med vildt.

Men hvis du nu sidder og savler, og føler det er smadder uretfærdigt, jeg bare disker op med retter uden tekst og opskrift, ja så vil jeg da lige her på falderebet, henvise til Klosterhedens Vildt opskrifter, som du gerne må få helt gratis.
Dem finder du her

Fortsat rigtig god onsdag 🙂

Hej derude

Ingen kommentar

Ja det der pensionist tilværelse blev liiidt for kedeligt, så jeg er igen begyndt, at arbejde lidt, men nu på tidspunkter, der betyder, at jeg de dage først kommer hjem til spisetid.
Nu er det mere freelance jeg kommer til at arbejde, så det bliver periodisk, jeg ikke er hjemme.
Men inden jeg for alvor starter op, blev vi enige om, at Søren må mere på banen, mht til madlavning i perioder.
Så de sidste 2 uger har Søren været igang, med at lære at lave mad, så den kan stå klar, når jeg kommer susende hjem.
Ikke at han ikke kunne lave mad, men mere, at han lige fik det genopfrisket 😉
Her er lidt af hvad jeg lige har lært ham op i.
Tarteletter
_DSC0256_252
Mørbradgryde
_DSC0266_262 _DSC0269_265
Variationer på div pastaretter
_DSC0228_225
Okse spid
_DSC0245_241
Fiske filet med lidt “pynt”
_DSC0218_215
Så, som I kan se, så kan han sagtens, lave varieret mad 🙂

Nok om det.
men på falderebet af dette indlæg, skal I da lige have et ideoplæg, til en ret med hakket kylling
Det indlæg finder du her

Fortsat god aften

Godt Nytår

Ingen kommentar

Kender du det, at stå efter Jul og Nytår, med madvarer der ikke blev brugt?
Her er der en del æg og smør, der ikke blev brugt.
Smørret kan kan fryses ned, men æggene skal bruges over de næste dage, så jeg blev enig med mig selv om, at jeg lige kunne bruge 6 æg, på en kage.
Og med et godt lager af valnødder i fryseren, blev det en valnøddetærte.
Så var der lidt at forsøde Søren med, da han dukkede op sidst på eftermiddagen, efter en hård arbejdsdag 1. januar
Denne kage blev lavet i bageovnen, men du kan sagtens lave den i grillen også.
Blot du husker at lave den på indirekte varme.

Opskriften finder du her
_DSC0193_190

Velbekomme

Man tager en høne …hjemmelavet hønsekødssuppe og tarteletter

Ingen kommentar

Jeg så en annonce i lokalavisen, hvor en økologisk æggeproducent  solgte sine “gamle” høns til private for 22 kr stykket, slagtet og plukket.
Så jeg greb chancen til at få fat i nogle høns, der havde haft et godt liv og lave dem til lækker suppe og andet hen over vinteren.
Fremme ved æggeproducenten fandt jeg ud af hønsene var ca 16 mdr gamle, og at de alle så flotte ud i fjerdragten, så  jeg købte 4 styk ….tror det passer til en husstand på 2 personer til lang tid 🙂
Hjemme blev de tømt for indvolde, og der var faktisk 20 æggeblommer i de 4, som kom en tur i fryseren til et par blommerige kager senere. Og så naturligvis lever, kråse og hjerter.

Idag blev den første høne hevet op af fryseren og kogt.
Så er den klar til at servere i morgen som suppe.
Bevares man kan også lave det hele på en dag, men jeg kan godt lide at den klare suppe får lov at trække i køleskab til næste dag.

Her er min opskrift på hjemmelavet hønsekøds suppe med ristoppe.
1-DSC_0121
Og her på tarteletfyld lavet på høns med ærter og gulerødder.
1-DSC_0124

Velbekomme

Grillhytten

Ingen kommentar

Der har været meget stille på hjemmesiden den sidste tid.
Ikke fordi jeg ikke har grillet, nej tvært imod.
Men jeg har haft ferie, og har i mellem tiden brugt tiden til at lade op til igen at kaste nye ideoplæg ud på bloggen.

Dette indlæg handler om min nyetablerede grillhytte, noget jeg har ønsket mig de sidste 5 år, men hvor skulle den stå og hvad måtte den koste osv. har summet løs i hovedet …..imens der blev købt flere grill.
Nogen samler på sko og tasker, men ikke jeg ………….her er det grill.
Det skal dog med at jeg bruger alle mine grill, selvfølgelig nogen mere end andre.

Men lad os tage det fra starten af 🙂
Endelig fandt vi det helt rigtige sted på grunden, og så gik jeg igang med at finde den billigste løsning ,vi selv kunne etablere hytten for.
Valget blev en carport via Bilka`s internet butik til 2.200 kr.
DSC_0092

Først skulle området nivelleres.
Og hurra for vores unge landmands nabo.
Han fiksede lige det for os, og oven i kom han et par grabbe støbemix på det ryddede område, og alt det gjorde han ganske gratis 😀

DSC_0467 DSC_0468 DSC_0471 DSC_0473
Og Søren havde fået ferie, gik han igang med at sætte carporten op.
DSC_0257 DSC_0436 DSC_0525 DSC_0529 DSC_0570
Der skulle jo også være sider på, så vind og sne ikke står ind i området.
Vi tog i Hjem og fix og købte reglar og forskallings forskallingsbrædder for ialt 700 kr.
Derefter i Harald Nyborg efter skruer og træbeskyttelse for 450 kr.
Og så fortsatte byggeriet
DSC_0574 DSC_0584
Selve hytten har kostet os ialt 3.350 kr, så det er en fin pris synes vi 🙂
Og så selvfølgelig en masse timers “hjemmearbejde”, men Søren har hygget sig med opgaven, så begge er helt tilfredse 🙂
Vi valgte fliser fra, da det var en fordyrende omkostning, jeg sagtens kan leve foruden.
Vi havde en stak herregårds sten liggende. Dem valgte vi, at bruge til at stille kamado grillene på i stedet for.
Min Primo XL har siden den ankom i 2008, stået på sådan en stabel sten, og det har fungeret optimalt i min verden.
Så vi besluttede hurtigt at hive nestet ( hedder ben på BGE) af min BGE medium og stille den på sten også. For der skal jo ikke flyttes rundt på grillen mere  🙂
Et gammel gulvtæppe, som er blevet kasseret fra entreen, er eneste “luksus” gulv i hytten.Og her er så lidt billeder af alt jeg har i grillhytten.

En nærmere beskrivelse af hvad de enkelte grill kan bruges til, og hvad jeg bruger dem til, kommer jeg ind på, over tid.
DSC_0005 DSC_0001 DSC_0002 DSC_0003 DSC_0004 DSC_0024

DSC_0019
Hilsen Grillamok