Grill Amok.dk

Rabarberkage

DSC_0513.JPG-for-web-normal-1319374288

En af de første ting, man kan høste i haven hver forår, er rabarber, så her har du en lækker forårskage.
Rabarber kompot
500 gram rensede rabarber
125 gram sukker
½ vaniliestang

Skær rabarberne i 2 cm lange stykker.
Læg rabarberne i en rømertopf ( der først er blevet gennemvædet i vand i 20 minutter)
Den glaserede udgave af en rømertopf er genial til dette, da smagen ikke trænger ind i leret.
Skrab vanilien ud af vanilie stykket, og bland det med sukkeret.
Drys sukkeret over rabarberne.
Læg vanilie stykket ved, og læg låg på Rømertopfen.

 Tænd grillen og stil den på 200 grader.
Placer fadet på indirekte varme, og lad det stå i ca 25 minutter, eller til rabarberne er blevet mør.

Når rabarberkompotten er afkølet, hældes den i en skål.
Kom enten makron rasp, eller æblekagerasp oven på kompotten.
Pisk fløde til skum ca 3-5 dl, alt efter, hvor vild man er med flødeskum 😉
Drys evt med lidt cacao, eller et par tsk marmelade oven på.
Nb kompotten kan også bruges som tilbehør. til et hav af kødretter

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.