Jeg så en annonce i lokalavisen, hvor en økologisk æggeproducent solgte sine “gamle” høns til private for 22 kr stykket, slagtet og plukket.
Så jeg greb chancen til at få fat i nogle høns, der havde haft et godt liv og lave dem til lækker suppe og andet hen over vinteren.
Fremme ved æggeproducenten fandt jeg ud af hønsene var ca 16 mdr gamle, og at de alle så flotte ud i fjerdragten, så jeg købte 4 styk ….tror det passer til en husstand på 2 personer til lang tid 🙂
Hjemme blev de tømt for indvolde, og der var faktisk 20 æggeblommer i de 4, som kom en tur i fryseren til et par blommerige kager senere. Og så naturligvis lever, kråse og hjerter.
Idag blev den første høne hevet op af fryseren og kogt.
Så er den klar til at servere i morgen som suppe.
Bevares man kan også lave det hele på en dag, men jeg kan godt lide at den klare suppe får lov at trække i køleskab til næste dag.
Her er min opskrift på hjemmelavet hønsekøds suppe med ristoppe.
Og her på tarteletfyld lavet på høns med ærter og gulerødder.