En rigtig god bøf kræver en god sovs eller sauce.
Her er min opskrift på pebersovs.
Til 4 personer
2 banan skalotteløg
2 spsk madagaskar peberkorn ( fås i de fleste supermarkeder i små dåser)
1 dl cognac
5 dl okseboullion
3 dl fløde ( jeg prøvede med den nye flødefraiche …og den er som skabt til sovsen)
Groft salt
1½ spsk lys sovsejævner
Start med at pille løggene og skær dem i bittesmå tern
Kom madagaskar peberkorn på et skærebræt og hak dem groft.
Sæt en gryde på komfuret og sauter løg og peber i gryden uden fedtstof i ca 1½ minut.
Tilsæt cognac og lad den dampe væk under omrøring.
Kom ½ l oksebouillon og lad det koge ind til ½ mængde….tager ca 8 minutter.
Tilsæt fløden og lidt salt ( start med ½ tsk)
Lad sovsen koge 1 minut under omrøring
Smag den til med yderligere salt
Tilsæt 1½ spsk lys sovsejævning og lad den efterfølgende simre et par minutter.
Server den til en god bøf med kartofler og salat