De klassiske flødeis er lavet på en basis af æggecremesauce
Man kan vælge at koge fløden med eller piske den og vende den i cremen til sidst for at give den klassiske cremede smag.
Jeg har valgt at bruge den sidste formel til min flødevaniljeis
6 æggeblommer
135 gram sukker
½ l sødmælk
2 hele vaniljestænger…jeg elsker vanilje, men den kan også laves på bare en stang 😉
2½ dl piskefløde
Start med at piske æggeblommer og lidt over halvdelen af sukkeret.
Pisk massen skummende og hvid.
flæk derefter vaniljen og skrab kornene ud i resten af sukkeret.
Kom mælk, sukker/vanilje og vanilje stænger i en gryde.
Bring den i kog under konstant omrøring.
Lad den koge 1 minut, HUSK AT RØRE HELE TIDEN
Tag gryden af varmen.
Spæd halvdelen af den varme mælk i æggemassen.
Det gør du på følgende måde:
Rør med et piskeris i æggemassen og spæd den varme mælk i med lidt af gangen.
Sæt derefter gryden tilbage på blusset og kom æggeblandingen i resten af den varme mælk.
Tænd for blusset og lad massen varme forsigtigt op igen under KONSTANT omrøring.
Det må endelig ikke koge.
Tag gyden af varmen, så snart det begynder at føles lidt tykkere i konsistensen.
Lad det køle helt ned.
Når det er kølet ned pisker du 2½ dl fløde til flødeskum…ikke alt for stiv 🙂
Bland derefter flødeskummen i den kolde æggemasse, og hæld det på en ismaskine.
Det tager ca 50 minutter at fryse ned.
Spis eller kom det i egnet frysebøtte.