Denne is var et forsøg og den smager himmelsk…især hvis du er kaffeelsker.
Du får ca ½ liter is hvis du følger denne opskrift
1 husblas
1 spsk god pulverkaffe
1 spsk kogende vand
5 spsk sukker
1 spsk god kakao
3/4 dl mælk
2½ dl piskefløde
Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter
Når det er udblød starter du med at komme kaffepulver i en skål og opløse det med 1 spsk kogende vand.
Tilsæt det opbløde husblas og rør i skålen til husblassen er smeltet.
Rør sukker og kakao i.
Tilsæt mælken direkte fra køleskab, og lad blandingen blive kold.
Imens pisker du fløden til skum…ikke alt for stiv 😉
og kom derefter den afkølede kaffemasse i.
Rør det forsigtigt godt sammen.
Hæld på ismaskinen og lad det køre ca 40 minutter.
Spis isen, eller kom den i en fryseegnet bøtte til senere brug.