Grill Amok.dk

Dry ages bøf … hjemmelavet

For 3 uger siden starde jeg et forsøg på selv at fremstille Dry aged kød
Det kan du læse mere om her

Igår skulle jeg så teste om det nu også var lykkedes.
Bøfferne blev taget ud af køleskabet i god tid …ca 1 time før de skulle på grillen
_dsc0184
Jeg lod dem blive i den alm vakuumpakke til lige før de skulle på grillen.
Bøfferne var 3 cm tykke.
Grillen blev sat til fuld højde… ( ca 350 grader)
Og kødet fik lidt salt og kom på grillen
_dsc0185
Sorry men jeg har ingen billeder fra grillen…bæl mørkt og focus var hele tiden på sekundt viseren
Først fik de 1 minut på hver side ved fuld varme
Derefter blev temperaturen sænket til 240 grader …kan lade sig gøre når man bruger stålribber 😉
og de fik 1 minut på hver side igen
Nu viste termometeret 41 grader, og de fik ca 15 sekunder mere på hver side.
Nu var bøfferne kommet til 45, 6 grader og de blev hevet af.
Under et klæde og ind i varmen.
Inde sted temperaturen stille og roligt til 52,2 grader

_dsc0190
og jeg var klar til at skære dem op
_dsc0191
_dsc0192
Jeg må indrømme det er længe siden vi har prøvet at spise bøf der kun var medium rare….og min mand skulle lige tage tilløb til at spise sin.
Jeg var vild med hele bøffen, min mand kunne ikke lide kanten.
Men så ved jeg at hans næste skal trimmes for det lidt hårde kant og mens min bliver med kant.
Godt vi har flere bøffer i fryseren, og nu går jagten ind på mere kød til at lave hjemmelavet dry aged kød med.

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.