Der har været noget tavst på hjemmesiden længe, men en gang i mellem er der andre ting der tager min tid 🙂
Så nu er jeg igen tilbage og forhåbentlig når jeg at ligge et par ideoplæg/ opskrifter op hver uge.
I dag skal vi have PP ….pulled pork.
På en demo i Esbjerg i starten af foråret faldt jeg over denne nakkefilet.
Den blev hevet op af fryseren tidligere på ugen og rubbet med denne
Lagt på køl i 30 timer, og røg på min kamadogrill i går kl 18.
Og jeg lod den køre med op til temperaturen ramte 130 grader.
Efter ca 20 minutter er grillen som regel rutsjet tilbage til 110 grader.
Og det var også resultat denne gang
I morges …da jeg stod op ved 6 tiden …. gik jeg ned i min grillhytte og så at temperaturen havde dalet til 80 grader.
Det gør det ofte når jeg laver low and slow over natten, men det er ikke skidt, for så har kødet fået lov at blive varmet langsomt op i grillen.
Jeg fik igen grillen op på 130 grader så den igen kunne rutsje tilbage til 110 grader.
derefter fik den lov at passe sig selv.
Ved 13 tiden var jeg igen forbi kamadoeen og nu lå temperaturen på 62, 8 grad….dvs den havde nået sit 1. plateau.
Der er jo en del fedt i en nakkefilet, og det skal smelte før varmen kan stige.
Den første gang det sker er ved ca 60 grader, så fortvivl aldrig når det tager en krig at få den over de ca 60 grader.
Det kan tage timer før den stiger igen, men det er jo en af de ting der især de første gange man laver PP kan få sved på panden…når den at blive færdig ???????
ved 15:30 tiden var jeg igen nede ved grillen og nu var den på 2. plateau …igen kan det tage noget tid inden temperaturen igen stiger.
Samtidig med satte jeg temperaturen op igen så den resten af grilltiden lå på 130 grader…efter endnu en rutsje tur på ca 20 grader.
kl 17 var temperaturen steget til 92,4
Og 20 minutter senere kunne jeg tage den af ved 93,6 grader
Du kan finde tidligere udgaver af PP der ligger i selve opskrift afdelingen her:
– på pillegrill…. klik på billedet