Grill Amok.dk

Rabarber sirup med sødlig tuch

Jeg har tidligere lavet et indlæg med en let syrlig rabarber sirup
 Det finder du her
 Men du skal da også have en sød udgave, og lige nu bugner det med rabarber, så her er min udgave.

Jeg starter med at lave rabarbersaft.
Idag blev det knap ½ l saft lavet af følgende:
250 gram rabarber
1 hel vaniljestang
3 dl vand
1 dl sukker.

Skær rabarberne i meget små tern og kom dem i en gryde sammen med vandet.

Skrab vaniljekornene ud af vaniljen og kom dem over i sukkeret.
Kom derefter vaniljestangen i gryden med rabarberne
Kog dem i ca 10 minutter og hæld dem derefter op i en sigte, og lad dem safte af.
Kom den siede saft tilbage i gryden og hæld sukker med vaniljekorn i.
Kog det op så sukkeret er opløst.
Så er saften færdig.
 

Idag valgte jeg at bruge 2 dl saft til sirup.
Resten bliver lavet til rabarber ispinde til barnebarnet ( her blander jeg lige så meget vand som saft og kommer det over i sådan nogle

Så skal siruppen laves

2 dl rabarbersaft
1 dl sukker
kommes i gryden og får lov at koge på fuld knald.
Rør ofte i det og lav test prøver, ved at tage lidt sirup/saft op på en teske og kom det over på en kold tallerken.
Her tog det 2 minutter at få siruppen klar.
Skulle du, når siruppen er blevet lidt koldere, erfare at den er for tynd, så sætter du den på igen og lader den koge lidt længere.
Modsat hvis den føles for tyk, ja så kommer du blot mere saft i og koger det op igen.
Her blev det til 1 dl sirup.
Nok til lidt sødt på div. lækkerier de næste uger 🙂
 

God arbejdslyst

 

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.