I min research efter opskrifter på is med solbær erfarede jeg de alle er med en kogt udgave af solbær. Jeg tænkte det må da kunne laves på de rå solbær også. Og mens jeg sad og plukked bær i haven tænkte jeg på hvordan jeg kunne gøre det. Jeg har jo en slow juicer, så hvorfor ikke bruge den. En alm jucer kan garanteres også bruges, eller hvis du har en foodprocessor. Du skal bare sikre dig at der ikke er kerner i det bagefter, det kan du gøre ved at sigte massen gennem i si. Jeg grugte 300 gram friske saftige bær til denne opskrift med slowjuiceren, måske skal du bruge en lidt større portion hvis du bruger et alternativ. Du skal bruge 2 dl lækker saftmos for at målene i min opskrift holder.Det skal lige med at det faktisk gav 1, 2 l is...så min maskine måtte lige køre en tur mere :-) Det skal også med, at når man bruger rå bær, bliver isen ikke så rød, som hvis du bruger kogte.
Du skal bruge:
4 pasteuriserede æggeblommer
½ l piskefløde
9 spsk sukker, heraf gemme den ene til æggehviden
1 æggehvide
2 dl frisk solbærsaftmos
Pisk æggeblommerne med 8 spsk sukker til en skummende let og cremet masse.
Kom derefter solbærsaftmosen i og rør det godt sammen
Pisk fløden til flødeskum ….ikke for stiv 🙂
bland det i æggemassen.
Pisk æggehviden med 1 spsk sukker.
Du skal piske den så længe den er blank og sej i det, faktisk så sej at du kan vende skålen om uden det på nogen måde begynder at løbe ud
bland forsigtigt æggehvidemassen i i flødeblandingen.
Og kom det i ismaskinen.
Et lille tip….. er hullet ikke så stort i din ismaskine, så kom massen i en tyllepose og “sprøjt” det ned i ismaskinen.
Velbekomme
Kategori: