Ja måske har du hørt og set de der eftermodnede bøffer, man kan være heldig at finde i nogle slagterafdelinger.
Det er kød der er videre modnet så endnu mere af væsken i kødet er tørret ud.
Det skulle give en hel fantastisk smagsoplevelse.
I 2 dage stod jeg og afholdt demo med direkte øjenkontakt til sådanne bøffer.
Og så var jeg “mør” 😀
De skulle prøves, og jeg valgte et par stykker af 300 gram, der var færdigmodnet 23 september.
Hvis man griller dem skal man være sikker på man kan skrue ned for temperaturen på sin grill, for de kræver først rigtig høj varme på 1 minut pr side ( gerne direkte varme) og derefter mulighed for en lavere temperatur på indirekte varme efterfølgende.
Desuden vil jeg anbefale dig at have et valid stegetermometer til at sikre dig de kommer af i tide….for de skal kun have meget kort tid….alt efter tykkelse.
Gå altid efter en bøf der er minimum 2½ cm i tykkelsen, så du både kan få en bøf der får striber og ikke når at blive grillet til for høj temperatur.
HUSK DEN STIGER CA 5 grader efter du har taget den af grillen
Er du alt for usikker på om du kan klare det på grillen…..ja så brug din pande eller få gode råd af slagteren.
Mine nåede lige at få lige 2 grader for meget til at være røde inden i, …..men NØØØØØØØØØØØØØJ hvor var de gode
De kan varmt anbefales …..og ja de koster noget mere end alm. bøf men de er det hele værd.
Her er ikke sidste gang vi køber sådanne bøffer, vi sad og sagde nøøøj og umm hver gang vi fik et stykke kød i munden
Kategori: