Grill Amok.dk

Bloggen

Så blev det grilltid

Ingen kommentar

Hej derude
Ja med sådan et vejr vi har lige nu, er der ingen undskyldning for ikke at få fyret op under grillen 🙂
Her er lige et par af de opskrifter jeg brugte på Silvans grillskole for mænd og kvinder
Her finder du wokretten DSC_0035-150x150

Og her er campingbrødet DSC_0041-150x150

Der kommer flere ideer i aften
Kan du have en dejlig sommerdag 🙂

Så blev det endelig sommer

Ingen kommentar

Hej derude i det ganske land 🙂
Igår morges,da jeg stod og indsnusede den tågede morgenduft, hørte jeg gøggen kukke.
For mig er det tegn på sommer, så her på matriklen startede sommeren i år 18 maj.

Idag skulle det fejres med noget så old school, som grillede pølser, og sådan blev det.
De fik følgeskab af en salat bestående af spidskål, nye tomater, peberfrugt og vandmelon.
Gartnergården havde atter lækre grønne asparges ,så dem blev der også plads til på tallerkenen, sammen med kartoffelrøsti.
Og nej ingen sovs blot den lækre Sweet Baby Rays BBQ sauce til at dyppe pølserne i.
DSC_0095
Og for første gang i år sad vi ude og spiste aftensmad 🙂

Ja det var så kun et lille pip fra mig idag .
Kan du have en dejlig aften.

Højbede

Ingen kommentar

I år skal der ske ting og sager på matriklen.
Måske vi skulle se at få huset vandskuret, men nej det bliver nu heller ikke i år 🙂
Men det kommer,når der er penge til det …..en gang 🙂
Nej vi prioriterede for det første, at give mosegrisene og ukrudtet kamp til stregen, samt lette arbejdet i urtehaven for mig.
Så i starten af foråret købte vi disse samlekasser til højbede
IMG_20140422_174040
De blev samlet på engangpaller så ukrudt og mosegrise ikke een gang mere skal genere mine grøntsager.
Så blev der bestilt muld til bedene.
Og det blev besluttet at betale ekstra for at få mulden kørt helt om til de kommende højbede.
Jeg bestilte muld fredag før Påske, så selvfølgelig kunne mulden først komme efter Påske.
Påsken kom og gik og jeg ventede og ventede og ventede.
Ringede til firmaet…. “nu skal det nok komme på mandag eller tirsdag” ………… der skete ingen ting 🙁
Op til næste weekend hang jeg igen i røret og nu skulle det nok komme i starten af næste uge.
Tirsdag hang jeg igen i røret, og talte med store bokstaver.
Næste morgen kl meget tidlig kom vognmanden så endelig

20140507_065712
Og endelig kunne vi komme igang.
DSC_0598
Men der lå andre ting og ventede og det satte ind med regn. Så først i lørdags kunne projektet starte……. og selvfølgelig blev Søren så lige sengeliggende hen over weekenden, så jeg måtte klare det selv.
Først klippede jeg fiberdug til, så jeg kunne dække bunden af pallerne med det.
Derefter kom jeg lidt muld i hvert hjørne, så fiberdugen kunne ligge fast.
Og så var det bare med at komme muld på.
Det gik rimelig nemt ,at fylde kasserne.
Jeg tog en gulvspand og fyldte den med muld og smed i.
Og med lange pauser i mellem, var jeg færdig omkring kl 15
IMG_20140510_100707
Jeg har valgt at komme ca 45 cm muld i de 3 af kasserne og ca 30 cm i den 4.
Den 4 skulle fyldes med jordbær, så med en masse solsorte i haven, valgte jeg at komme mindre muld i, så jeg kan banke net over den øverste ramme og bare lige hive den af, når jeg skal plukke jordbær. 🙂
Jeg nåede også at grave jordbærplanterne, vi havde et andet sted i haven, op og plante dem i kassen….selvfølgelig hulter til bulter, men pyt, de skal nok smage godt, selv om de er blevet blandet.
Det satte ind med at regne, ganske stille, efter jeg var blevet færdig med at komme planterne i kassen, så efter, at jeg havde vandet kassen godt igennem, krydsede jeg fingre for flytningen var gået godt.
Her til morgen var jeg ….for hvilken gang …….igen ude og kikke, og jo det ser ud til de har overlevet flytningen og sætter bær i år 😛
DSC_0706 DSC_0707
Og en af dem er allerede begyndt at blomstre så jeg blev glad
DSC_0708
De andre kasser blev igår sået til med frø.
Men der kommer flere ting i, end jeg allerede har sået.
2 af kasserne har jeg sået en del spinat i og her putter jeg færdige små planter i, når de er klar, så som ærter og forårsløg og meget andet.
For det kan plantes meget tættere på denne måde.
IMG_20140510_173039
Nu har jeg kun krydderurter og rabarber stående direkte i havens muld.
Men der kommer selvfølgelig også bønner, og pumkins og kartofler, til at gro direkte på jorden.
Men de er nemme nok at holde rene.

Mens jeg gik og puslede igår, var Felix hankat meget nysgerrig inde på terrassen, og da han ikke kunne komme ud i selve haven, gav han sig til at nærstudere vores kaprifolie.
DSC_0679

Foderkugler

Ingen kommentar

Min søde unge nabo kom den anden dag med 2 poser spæk til mig.
DSC_0042

Da jeg pt ikke skal lave spegepølser, besluttede jeg i stedet for, at prøve at bruge fedtet, til at lave foderkugler med, lige som naboen foreslog 🙂
Så kan jeg sidde og se fuglene spise mine egne hjemmelavede kugler, tænkte jeg.
Som tænkt så gjort.
Jeg skar al fedtet ud i små tern (der var sørme over et kilo 🙂 ) og kom det i en suppegryde.
DSC_0044

Når man smelter fedt, skal det ikke foregå ved ret høj varme.
Men for at undgå fedt evt sprøjter op på mine arme, valgte jeg bevidst at bruge en suppe gryde.
Mit komfur går til 9 og jeg stiller temperaturen på 3.
Med jævne mellemrum tog jeg gryden af blusset, og hældte det flydende fedt op, i et stålfad.

I starten, går smeltningen langsomt, men efterhånden går det hurtigere og hurtigere.
Det er en god ide, lige at røre om i fedt stykkerne, en gang i mellem.

Da jeg var nået halvvejs i afsmeltnings processen.kom jeg 1 pakke palmin, ned i stålfadet, så kunne det begynde, at smelte i det varme fedt.
Jeg valgte at bruge en pakke palmin -der lå over fra julen- for at sikre mig, at fedtet ville blive helt stift igen,

DSC_0045

Da alt fedtet var smeltet kom jeg det hele tilbage i gryden. Og resten i sien, smed jeg ud.
DSC_0048 DSC_0047 

Lod det køle af til ca 25 grader og kom så vildtfugle blanding og solsikker i gryden.DSC_0049

Rørte blandingen godt om. og kom det i engangskrus sammen med et stykke kødsnor.DSC_0050

Og så på køl.
Og sådan kom de til at se ud

DSC_0052 DSC_0051

Det er ikke sidste gang jeg laver foderbolde.
Men næste gang tror jeg, at jeg kommer de tørre frø, direkte i engangs krus, og efterfølgende hælder fedtet over……………………… eller også vælger, at lade fodermængden være lidt mere våd .

En dag i køkkenet.

Ingen kommentar

Søren har aftenvagt i disse dage.
Og da jeg pt har lidt bøvl med mine øjne, havde jeg en fredag aften hjemme, sammen med hundene.
Så da Søren var kørt på arbejde, gik jeg i køkkenet og lavede en stor portion baked beans.
Opskriften er ikke min egen.
Jeg fandt denne på Grillguru tilbage i 2008 og den kan jeg varmt anbefale.
Du finder den her

DSC_0072

Og nu jeg var igang i køkkenet, kunne jeg jo lige så godt lave noget mere.
For baked beans tager ca 4 timer at lave.
Så jeg begav mig ud i en tysk opskrift på paté.
Inden havde jeg været rundt i div forretninger i jagt efter sadelle.
Sardelle er sardiner i en saltlage, der er meget brugt i det sydlige europa.
Den metode, at salte sardiner på, giver en helt anden smag i sardinerne, end den udgave, hvor de er lagt i en let saltlage med olie.

Jeg måtte opgive at finde dem.
Jeg var det halve af Randers igennem i min jagt efter sardelle.
Så udgaven af patèerne blev ikke helt, som opskriften.
Da patèerne var færdige opdagede jeg en anden ting, at opskrifter fra 70`erne er noget mere salte, end mine smagsløg accepterer.
Men det kan man da arbejde med.
Så I får ikke opskriften denne gang.
Den skal lige finpudses.
Men her er da lidt billeder af gårsdagens produktion.
DSC_0067DSC_0068

Efter ca 45 minutter var de færdige
DSC_0069DSC_0071

Disse er med kalvelever og kalvekød.
Men som skrevet jeg vender tilbage med opskrifter på patè senere på året.

Det er også ved at være sidste udkald for plukning af hyldebær, så en tur i haven og plukke hyldebær blev det næste projekt.
Det er lidt møjsommeligt at ribbe hyldebær, men med lidt god musik i baggrunden, så skred arbejdet frem.
Mens jeg stod og ribbede de sidste hyldebær, kunne jeg se fra køkkenvinduet, at solen var ved at gå ned over markerne.
Den var som en ildkugle på himmelen

DSC_0093Lige til at blive glad i låget af 😀

Mens jeg tog billeder blev hyldebærene ( 1½ kg) blev kogt en ½ times tid sammen med 1 liter vand.
Derefter blev de hængt til afdrypning ca 1½ time, og fik en tur tilbage i gryden med ca 200 gram sukker.
Derefter var den klar til at komme i plastbeholdere og lagt i fryseren.
DSC_0095DSC_0097Jeg fik 5 portioner på ca 3½ dl ud af det.

DSC_0100De 4 skal gemmes til hurtigt at lave en suppe af til vinter hvis vi bliver forkølede.
Hyldebær får kroppen til at svede rigtig meget og er derfor god til at få gjort kål på en forkølelse.
Jeg har dog stillet den ene portion i køleskabet til idag, for jeg vil bruge den til at lave lidt hyldesirup med.
Og mon ikke det også er godt til mange ting.

Kan du have en herlig weekend 🙂

Når der skal vildt på bordet.

Ingen kommentar

Er der jo en del af kødet, der bedst egner sig til at blive hakket, og en af de ting, som du kan bruge noget af det hakkede kød til, er de lækreste frikadeller, der findes 😛

DSC_0038

Når man laver frikadeller af vildtkød, bruger man ikke mel, og derfor er måden, man rører farsen på vigtig.
Den har jeg beskrevet her

Der er også fortsat en del rødbeder tilbage, i den pose jeg købte, så en ny rødbedesalat blev er blevet lagt op  her

Nu var det jo lørdag, så en dessert skulle vi også have.
Det bugner med æbler, så selvfølgelig skulle vi have en æbledessert.
Jeg valgte denne opskrift fra Odensemarcipan
Men syntes bagetiden virkede noget lang, så jeg valgte at komme æblerne inden i hver sin form.
DSC_0039
Og kikkede til ovnen efter 35 minutter
Og da så de sådan ud
DSC_0049

😆 Så godt jeg havde kommet dem i forme.
Næste gang giver jeg dem noget mindre tid  😉
De blev serveret med lidt flødeskum og rosinsirup, købt hos Kilic i Bazar vest.

DSC_0052
DSC_0053

Og det smagte bare super lækkert.

God søndag til dig 🙂

Efterårs salater.

Ingen kommentar

Lige nu bugner det med rodfrugter og andre skønne grøntsager, og frugter.
Prøv at kombiner rodfrugter med frugter i dine salater.
Det giver sådan en dejlig smag, og er med til at sikre, man får noget af det daglige indtag af frugt og grønt til middagen.
Jeg vil komme nye spændende salater ind under fanen salat, det næste stykke tid, efterhånden som jeg laver dem herhjemme.

Jeg vil desuden fra dags dato sikre, at små billeder kan gøres store, hvis du klikker på billedet.
Men det er så kun gældende på indlæg der er lagt op fra idag 19 september 2013.

Idag ligger jeg ud med en salat der kombinerer rødbeder og æbler.
Og den blev serveret til et par krondyr tournedos og er super velsmagende
Du finder opskriften på salaten her
DSC_0073 DSC_0079

Velbekomme

Æbletid

Ingen kommentar

Lige nu er det blevet æbletid i haven.
Og det ser ud til at blive et godt år. 🙂
Der er mange flotte æbler på træerne, så der bliver en del at plukke og det er bare dejligt.
DSC_0001

Men der er godt nok også mange hvepse, lige nu, både i små rådnede æbler
DSC_0002

og sågar i træerne
DSC_0004

Så der skal lige passes på ,når vi plukker og samler nedfaldne æbler op.

Jeg tog 4 store æbler med ind i køkkenet  i formiddag for at lavede denne kage til eftermiddags kaffen
DSC_0031

den kan du finde opskriften på her

Jeg har også taget æbler ind til tørring, som skal bruges i alt fra bagværk til snack 😛
Der er også blevet lavet efterårets 1. portion æbleflæsk.
DSC_0117
Den opskrift finder du her

Der kommer flere ideer til hvad du kan lave med dine æbler inden længe.
De skal jo ikke ligge og rådne på græsplænen 😆
Fortsat god dag.

Bagedag med svind i produktionen

Ingen kommentar

Igår var min nye surdej klar.
Ja jeg ved ikke hvad det er med mig og surdej.
Jeg prøver og prøver og alligevel dør min surdej på et tidspunkt.
Så op på hesten igen.
Denne gang valgte jeg at prøve denne surdej 
Og lave disse rugbrød
Men jeg havde ikke lige noget sigtemel, og ja selv om jeg bare kunne starte melkværnen snød jeg og købte et par poser i Kvickly Xtra, da jeg opdagede de havde 1 kg`s poser til 7 kr pakken.
Jeg kom også en tur forbi Lidl og nappede en færdigblandet mel til ciabattabrød med i indkøbskurven.
Hjemme igen blev rugbrødsdejen startet op, og sat til hævning.
Og så kunne ventetiden jo bruges på, at lege lidt med melet fra Lidl.
Jeg brugte ½ pose mel og blandede det efter forskriften …………………. kom dog lige en anelse mere vand i og en god portion hørfrø i også.
Da dejen var hævet blev den delt i 11 boller af ca 80 gram stykket og fik igen lov at hæve ½ time.
Og så kom de i ovnen.
Da de var bagt satte jeg dem til afkøling på køkkenbordet midt i køkkenet.
Og gik derefter en tur ned i stalden for at hjælpe min mand med noget.

Da jeg kom op i stuen gik Laban rundt med noget i munden, og da jeg ville have ham til at aflevere, slugte han det han gik med.
Jeg tænkte ikke nærmere over det, før han efter en hurtig tur ud i køkkenet, kom tilbage med en bolle i munden 🙁
Den bolle fik jeg så vristet fra ham………………….. for at konstaterer, at det så var den 5. bolle han lige havde forsøgt, at snuppe fra køkkenbordet 😀
Så her er et billede af det sidste 6 hele boller
DSC_0002
Og jeg forstår ham nu godt for de er blevet gode
DSC_0016

Lidt senere skulle rugbrødet ud af ovnen, og jeg så at “køkkenskriveren” igen havde indfundet sig
DSC_0004
Så for at undgå mere brød forsvandt i Labans store gab
DSC_0010
Blev rugbrødet placeret oven på komfuret …….. der tør han endnu ikke hoppe op 😉
DSC_0005
Og sørme om det ikke lå der endnu til morgen 😀
DSC_0011
DSC_0014
Nu har jeg så lavet en aftale med Felix hankat om at han sidder standby på køkkenbordet fremadrettet
DSC_0007
DSC_0006
Ellers må vi måske overveje, at få en dør i til køkkenet, et par mdr 😉

Jow jow han har vist fået sit rette navn ham Laban
Forsat god mandag derude

Efterår

Ingen kommentar

Ja så skriver vi efterår. Og lige meget vi forsøger at bilde os selv ind, at det da stadig føles lidt lunt, og det ikke er efterårs koldt, fortæller et blik ud af mit vindue at tiden er kommet.
DSC_0002 DSC_0004
Men efteråret er også mange positive ting, så som de mange smukke farver i naturen
DSC_0008
Og også vemodigt når de sidste svaler siger farvel
DSC_0014
Årets sidste kuld var på 6 unger 🙂
Og I nat har de ikke sovet i laden, så de er begyndt den lange tur til Sydafrika.
Vi håber nogle af dette sidste sidste kuld overlever turen frem og tilbage og beriger vores liv næste år 🙂
Men lad os nu ikke blive alt for sentimentale , for efteråret er også den bugnede tid.
Æbletræerne strutter med deres frugter
DSC_0005
Hylden sukker snart efter at blive plukket
DSC_0007
Og inden længe kan vi også begynde at grave jordskokker op.
DSC_0006
Og grønthandlerne har hylder der bugner med kål, gulerødder, løg, pastinak, ………………………. og mange andre ting.
I skoven er skattekammeret også ved at være åbent.
20130913_102026
Jagten er begyndt på krondyr, og snart følger jagten, på resten af disse lækre vilde dyr, som smager bare så ummmm.
Og det gratis skatkammer – selv om det er lidt knebent i år- er også begyndt at åbne sig, nemlig svampejagterne.
Så det er vel ikke så sært, at vi er mange der elsker efteråret.
Kan du have en skøn weekend 🙂

Sommerferie og hjemlig hygge

Ingen kommentar

Hej derude.

Der har været stille på hjemmesiden…………. For vi holder ferie i øjeblikket.
Men idag var en særlig dag …….. den dag, der bliver høstet på marken bag vores gård.

DSC_0004

Og himlen var lige så smuk, som den har været de sidste dage

DSC_0007
Søren har lavet maden den seneste uge, så jeg rigtig har kunnet holde ferie.
Nu er gnisten igen tilbage til at kaste sig over madlavningen.

Idag lavede jeg en af Sørens mange livretter, nemlig krebinetter med stuvede ærter og gulerødder. En rigtig sensommer menu.

DSC_0010

Efter middagen gik vi en tur på den mejede mark.
Halmen var blevet finhakket, så der var ingen halmballer, bare masser af bar mark ……….. lige noget for et par hunde.
DSC_0015
Det var Laban´s første tur på marken, og han nød det
DSC_0055
han fik rigtig lov til at løbe rundt og tumle sig, lige som, når vi enten er i hundeskovene, eller på trænings området, hvor Laban går på hvalpehold.
DSC_0048
Her må jeg gerne gå tur med mine hunde, efter jeg er blevet medlem, og det er et super sted at gå formiddags tur på hverdage.
Men at kunne gå lige ud af døren og rundt om hjørnet på grunden og så slippe sine hunde løs og gå en lang tur, det er altså lykken.
Og frem til bonden om måske få dage igen pløjer sin mark, skal vi på aftentur i marken.

Da vi kom hjem fra markvandring, kunne jeg servere sommerens 1. æblekage.
Jeg samlede i formiddags de nedfaldne æbler op, under det ene æbletræ, og kogte en stor portion æblemos.
Så jeg kan lave en æblekage mere, en af de nærmeste dage.
DSC_0070
Velbekomme
DSC_0073
Hilsen den ferie ramte

Når man adopterer en hvalp

Ingen kommentar

For 3 uger siden, blev vi enige om, at det var på tide, at få en ny hund efter Basse.
Emma var begyndt at sygne hen, og vi havde vist også fodret hende lidt rigeligt med godbidder, så der skulle ske noget nu.
Pludselig var planen om, at vente til næste år, med at få en afløser for Basse, ikke mere det rigtige.
Vi måtte tænke os godt om, for hvor finder man lige en hvalp, der passer ind i et tidsskema, der sagde 5 uger til at falde på plads i, …….startende en uge senere?

Efter et par besøg hos internat og kennel, uden at kunne finde den rigtige hunni,  faldt Sørens øjne på et par annoncer i gul og gratis.
En af hundene var en labrador hvalp på 5 mdr.
Efter nogen snak med ejeren, via telefonen, var vi overbevist om, vi måske stod over for en hvalp, som både Emma kunne lide, og som vi kunne se muligheder i.
Så lørdag tog vi afsted på en mere end 2 timers køretur, for at komme hen og se på denne hvalp.

Bingo der stod han ………………… vores Laban.

DSC_0024

Og 30 minutter senere var vi på vej hjem igen, med en smuk sort hvalp, der viste masser af tillid.
Nu viste vi jo på det tidspunkt, at han ikke havde haft noget videre socialt liv.
Selvfølgelig var han blevet stimuleret, men ikke med livet uden for matriklen. Så han var lidt vild,
Så NU skulle han ud og opleve verden.
Inden aften havde vi både introduceret ham for haven, huset og stranden 20 km væk.
S1940002 S1940004
Og sådan gik det i 5 – 6 dage.
Så modtog jeg en mail fra Helle Lenschow, som er adfærds rådgiver.
Hende havde jeg kontaktet, via mail,  efter vi havde hentet Laban.

Årsagen til jeg havde skrevet til hende var, at selvom Laban virkede, som om, han kunne lide at være her, og var faldet til, var han noget ”vild” i det.

Ja det var som om han ikke kunne  falde til ro, efter at have fået mad, og når vi havde været ude og have oplevelser.
Han for rundt om Emma og gøede, og fjollede rundt.
Og han sov ikke nok, syntes vi.

Han har stress, var Helles svar til mig, og i løbet af søndagen, kunne vi da godt se, at det var det, der var galt.

Han gik jo nærmest fra ingen nye oplevelser, til en verden der var fyldt med nye indtryk.
Og hvordan skulle det arme dyr kunne kapere det alt sammen, når vi konstant bombarderede ham, med nye indtryk.

DSC_0022

Helle havde anbefalet at vi kontaktede dyrlægen, og fik givet ham noget naturmedicin der hedder Zylkène.
Så mandag stillede jeg hos dyrlægen, for at hente præparatet, og ja allerede sidst på eftermiddagen kunne vi mærke, at han nemmere faldt til ro, og kunne begynde at sove noget mere.
Dog kørte han sig periodisk fortsat op både tirsdag og onsdag.
Så tirsdag blev et børnegitter sat op til køkkenet, og han blev stillet derud med et stykke legetøj hver gang han begyndte at fjolle vildt.

Så fik han lov at stå/ ligge derude til han igen var faldet til ro.
Det tog gerne et par minutter, så lukkede jeg lågen op igen, uden et ord. Gik væk fra lågen, og lod han selv vælge, om han ville ud til os andre, eller blive i køkkenet.
Torsdag formiddag, var den stadig gal og han blev mere og mere pibende i køkkenet, når han blev lukket derud, og kunne fare lige ind til Emma, og starte forfra, når jeg åbnede lågen, og måtte så  tilbage til køkkenet igen.
Efter måltiden kl 12 var der pludselig helt ro, og Laban faldt i en lang søvn.
Endelig kunne han sove, som en hvalp i hans alder bør gøre.
DSC_0006

Og siden har det ikke været nødvendig at sætte ham ud i køkkenet.
Han fjoller stadig, men det er som en alm 5½ mdr hvalp skal gøre, og det er noget helt andet.

DSC_0014

Jeg har tænkt meget over det, med at adopterer en halvstor hvalp, og adoption i det hele taget.
Og en ting er sikkert, det er lige så vigtigt at være opmærksom på, at hvalpen eller evt voksen hunde kan udvikle stress, når de bliver flyttet.
Det er lige så vigtigt, at være opmærksom på den del, som at sikre sig den rigtige ernæring, stimulering, træning osv.
Og det virker jo også helt naturligt mellem kattefolk, at stikke en fealway dims i kontakten, flere dage før en ny mis ankommer til familien, så måske vi hunde folk skulle have mere focus, på den del af indkøring.

DSC_0133

En ting er helt sikkert, vi har fået en pragtfuld hvalp, og Emma har allerede masser af glæde af, at have fået en følgesvend på turer, og en at være alene sammen med, når det sker vi begge er på arbejde samtidig, ……men det kommer først om 3 uger, for nu ligger en hel ferie og venter på os.

Og så er det da også hyggeligt at være 2 i kurven en gang i mellem.
DSC_0042_01

Havde da nær glemt kattene.
Laban har på intet tidspunkt jagtet kattene, ……….. ja det vil sige, medmindre de selv er pisket igennem eks stuen på en af deres flip ud runder.
Ja så har Emma da heller aldrig været bleg for at løbe efter, i et forsøg på at lege med.
Nej det er som om de fra dag et af indgik en pagt der består i gradvis tilnærmelse af hinanden.
Laban havde ikke set en kat i de 3 mdr han havde boet hos den tidligere ejer.
Og kattene var jo vant til hunde i forvejen, faktisk har de fleste i perioder sovet sammen med Emma.
Men en ting kan Laban nu ikke lide at kattene gør, og det er når de ligger i hans hule, når han kommer i tanke om at han vil ligge der.
Så piber han eller giver et bette gjæf, som vil han sige, det er min hule.
Men lur mig om de ikke ligger i arm med ham efter et stykke tid.

DSC_0051

En bryllupsdag midt i ugen

Ingen kommentar

Onsdag var en særlig dag her hos os. For det var vores bryllupsdag.

Vi havde begge fridag midt i ugen, så vi kunne nyde dagen.
Vejret var flot, og marken – over for vores hus – var blevet høstet og tømt for halmballer dagen før.
DSC_0014
Så vi valgte blandt andet, at gå en eftermiddags tur med hundene på denne kæmpe mark, og godt det samme.
For næste dag blev marken pløjet, så bonden kan komme i gang med at så, næste års høst.
DSC_0006 DSC_0007

Laban er en glæde at have fået indlemmet i familien. Og han er faldet godt til efterhånden.

DSC_0013

Rundt omkring havde landmændene travlt med at høste det korn der er modent.

DSC_0016 DSC_0017

Og på en mark gik nogle køer og græssede.

DSC_0015

DSC_0018

Hjemme igen lavede jeg hindbærfromage til aftenens dessert

DSC_0036

Og så skulle der lavet hakkebøffer, men ikke de sædvanlige.
Jeg havde taget hakket krondyrkød op af fryseren, og lavede nogle bøffer,  af rent vildtkød.
Jeg gav dem noget salt og peber, og lidt pulveriseret Karl Johan, pakkede dem i bacon og stegte dem i smør.DSC_0028

Ristede lidt champignon

DSC_0031

Lavede lidt røsti
DSC_0027

Og pyntede en tomat

DSC_0030

Og så var der serveret

DSC_0026

Og desserten fik lige et pift med lidt vaniljesirup
DSC_0042

Velbekomme

En aktiv dag

Ingen kommentar

Idag skinnede solen og jeg var igang fra tidlig morgen.
Efter min tur i skoven var det køkkenet der trak og så lidt grillen også.
Først blev der lavet roulade med stivnet solbær og flødeskum

DSC_000217-1024x680

og lagt på køl, så vi kunne nyde det første stykke, til eftermiddagskaffen
Opskriften finder du her

Så blev årets romtopf startet op……. i år kan jeg vist ikke kalde den sådan, da jeg har brugt vodka 50 % i stedet for rom.

DSC_0001

Opskiften på romtopf …altså den “rigtige” finder du her

så lavede jeg coulis af solbær

DSC_0017

Coulis af ribs

DSC_0016

De er begge lagt ind her

Så skulle der laves rysteribs til aftensmaden

DSC_0001

og endelig et par glas solbær sirup

DSC_0001

Da det blev kaffetid kom Søren hjem fra arbejde, og vi hyggede os lidt i haven

DSC_0003

DSC_0004
Selv Emma skulle smage,….. hun er vild med solbær fandt jeg ud af igår …….

DSC_0005

Og inden jeg fik set mig om var det aftensmaden der skulle laves.
Idag blev det salat bestående af
Salat, peberfrugt, friske ærter, og strandarve, en herlig salt urt, man kan plukke på stranden lige nu.
DSC_0095

Det hele fik en let dressing af kun solbærsirup ………………….AMEN altså det er noget der rykker

DSC_0007

Nu lever vi ikke af salat alene, så der var ramsløgmarinerede skinkesnitzler, paneret i Panko, kartofler vendt i smør og lidt rysteribs, som side tallerken

DSC_0013

Og da jeg skulle grave kartofler op, opdagede jeg, vi også skulle have dessert

Nemlig årets første portion frisk plukkede hindbær, med et strejf af vaniljesirup

DSC_0015

Og så var det afsted på arbejde……for at opdage, at der ikke var meget at lave, og da jeg fik mulighed for at afspadserer nogle timer, sagde jeg ja tak.
Men lidt øv, at det pludselig blæser en halv pelikan udenfor.
Så aften friheden bliver inden døre.
Og nu vil jeg sætte mig foran tv, og se de to grill programmer, der er blevet optaget, mens jeg var på job.
Fortsat god aften til dig 🙂

 

Den skønne havetid

Ingen kommentar

Se, det summer af sol over engen,
honningbien vil fylde sin kurv,
og der pusles ved bordet og sengen
af den fattigste sisken og spurv:
og der jubles hele dagen,
Skrev digteren Holger Drachmann

Lige her summer det også lystigt i haven
DSC_0013

Det myldrer med liv og buskene er begyndt at strutte af søde og skønne ting.

Så imorgen begynder bærhøsten her hos mig.
Først skal solbærene høstes
DSC_0005
Og det gør jeg i morgen.
Så skal der laves likør, lidt skal i årets romtopf
Og så skal der leges 🙂
Jeg vil lave saft til gele., for jeg har vilde planer med, at lave små tærter med solbær gele på toppen, men det hører du nærmere, om når jeg når der til.
Og endelig skal også laves lidt solbær sirup.
Det har jeg ikke prøvet før, men jeg forestiller mig den mørke smag, som solbær har, må kunne tvistes med enten ananas eller mango, eller appelsin, ….nå men det vender jeg også tilbage med.

Senere skal der høstes ribs
DSC_0002
Dem er der ikke så mange buske af, men både rysteribs og ribsgele skal der laves.
Og måske også lidt forsøg med sirup.
Ja der er gået sukkertøs i mig, men nu skal det prøves i år.

Hindbærene lader vente på sig i år så det kommer nok til at tage en uge før de begynder at være klar til at blive høstet
De få der er lige nu, ryger lige ned i maven, når jeg går forbi buskene 😉
DSC_0006

hvad jeg lige finder på med dem i år ligger stadig og tåger ude i horisonten.
Men der skal nu nok komme tossede ideer til det også.

og så er der mit smertens barn …..stikkelsbærene.
Vi elsker begge stikkelsbærgrød, så vi hænger for 2 år med mulen, der er næsten ingen stikkelsbær for andet år i træk.
DSC_0001
Tror det må være på tide at købe en busk mere, for en er godt nok for lidt………især når den ikke giver ret mange bær.
Nå jeg iler …..der skal købes sukker
DSC_0009

 Fortsat god tirsdag til dig