Første gang jeg lavede pulled pork var tilbage i 2008. Det foregik i en briketgrill, og var noget af en udfordrende opgave. Jeg var oppe flere gange i løbet af natten for at tjekke at grillen stadig kørte osv osv. Senere blev det nemmere med min Kamadogrill, som kan køre med en konstant temperatur, og da jeg havde lært den godt at kende, kunne det aldrig mere gå galt. Men med pillegrillen er det nu blevet endnu nemmere. Her skulle jeg bare starte grillen og sætte temperaturen og så kører det fuldstændig af sig selv. Men lad os tage det fra starten af:
2 døgn før min pulled pork skal serveres, bliver nakkefiletten rubbet.
Og da jeg stadig har nogle af de gamle Ankerkraut krydderier var det jo nærliggende at give den denne 🙂
Derefter bliver den pakket i staniol og lagt på køl i min 24 timer.
Ca 24 timer før min steg skal være klar tænder jeg min grill.
Pillegrillen blev sat til 105 grader,og en bakke til opsamling af fedt sat under.
Der kunne reelt være mange stege i grillen
men bare du stiller grillen mellem 105 og 130 grader er du sikker på den er færdig inden for 24 timer.
Jeg bruger som sagt 105 grader, og satte smokeren til. Jeg vil helst lave den ved at jeg starter "blidt" op med varmen og sikrer mig røgen kommer godt ind i kødet.
Der er ikke nogen reel facitliste på hvor længe en nakkefilet skal have helt nøjagtigt, for at ramme de magiske 93 grader...nogle vil endda gerne have den op på 98 grader. Det der er afgørende er, hvor meget bindevæv og fedt der er i stegen. Så faktisk kan en steg svinge mellem ca 12 timer og 24 timer. Men den temperatur man griller ved har så også noget, at skulle have sagt. Det tager selvfølgelig længere tid, hvis man som jeg, kører med 105 grader mod at køre med 130 grader. Idag nåede min 94 grader efter 21 timer.
Skulle en steg nå ens magiske kernetemperatur før end planlagt, brugte jeg tidligere, at pakke kødet i staniol og komme et gammelt håndklæde omkring og placer de det i en køletaske, så det ikke tabte al for meget temperatur. Det problem har man ikke i en pillegrill. Her kan man blot stille temperaturen ned på 50 grader og lade den ligge i grillen til den skal trækkes og serveres.
Sådan så den ud da jeg kunne tage den ud af grillen
Og sådan da det var trukket
Og så fin var røgen trukket ind
God fornøjelse
Kategori:
Ser godt ud Jette ?
Og lyder nemt.
Jeg har lige købt en brugt pille grill magen til din. Så nu skal jeg selvfølgelig igang med at teste den med en omgang pulled pork. Det ser jo rigtig lækkert ud med de billeder du har lagt op. Så vi glæder os til at smage det i morgen.