Du kan købe mange slags sirup.
Men det er faktisk nemt, at lave det selv
Det bugner snart i haverne med bær man kan bruge.
Lige nu er der masser af rabarber så hvad med at lave sådan en.
Denne endte med et let syrligt touch
1,2 kg rengjorte rabarber skåret i mindre stykker – ca 4 cm
1 dl vand
1 stang vanilje
2 dl citroneddike.
700 gram sukker
Kom rabarber, vand i en gryde
Skrab først kornene ud af vaniljen, og kom så det hele i gryden.
Lad det stå og småkoge (lad være med at røre for meget i dem) til det er kogt helt ud.
Kom det hele op i et saft klæde, og lad det dryppe af (ca 30 minutter)
Kom den siede saft tilbage i gryden og tilsat sukker og citron eddike.
Jeg bruger denne eddike
Nu står det og koger ind til du er tilfreds med konsistensen
Der giver et glas, som det du ser øverst på siden på ca 7 dl.
Det kan både bruges til kødretter, salatskålen og oven på frisk eller grillet frugt, og på morgen yoghurten.