Grill Amok.dk

Rabarber sirup med et let syrligt touch

rabarber.JPG-for-web-normal

Du kan købe mange slags sirup.
Men det er faktisk nemt, at lave det selv
Det bugner snart i haverne med bær man kan bruge.
Lige nu er der masser af rabarber så hvad med at lave sådan en.

Denne endte med et let syrligt touch
rabarber1.JPG-for-web-normal

1,2 kg rengjorte rabarber skåret i mindre stykker  – ca 4 cm
1 dl vand
1 stang vanilje
2 dl citroneddike.
700 gram sukker
Kom rabarber, vand i en gryde
Skrab først kornene ud af vaniljen, og kom så det hele i gryden.
Lad det stå og småkoge (lad være med at røre for meget i dem) til det er kogt helt ud.
Kom det hele op i et saft klæde, og lad det dryppe af (ca 30 minutter)
Kom den siede saft tilbage i gryden og tilsat sukker og citron eddike.
Jeg bruger denne eddike
rabarber2.JPG-for-web-normalNu står det og koger ind til du er tilfreds med konsistensen
Der giver et glas, som det du ser øverst på siden på ca 7 dl.
Det kan både bruges til kødretter, salatskålen og oven på frisk eller grillet frugt, og på morgen yoghurten.

God fornøjelse

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.