Her er en opskrift på en æblekage med en karamel agtig smag 🙂
Den skal nemlig have fyld af æbler og kondenseret mælk.
Den bliver bedst, synes jeg, når jeg bruger nedfaldsæbler, der stadig er lidt syrlige i smagen, eller æbler der ikke er for modne.
Idag tog jeg 4 store æbler med ind i fra haven og lavede den igen 😛
Her er opskriften.
180 g mel
100 g rørsukker
½ tsk. bagepulver
100 g smeltet smør (kun lige smeltet, det må ikke boble)
Saft af 1 citron
3 – 4 store æbler
400 g Nestlé sødet kondenseret mælk
Tilberedning:
1. Tænd grillen og sæt temperaturen på 150 grader indirekte. Smør en tærteform eller foliebakke.
2. Bland mel, rørsukker og bagepulver i en lille skål.
Tilsæt derefter det varme smør og rør dejen sammen.
Pres med det samme dejen ud i tærtefadet.
Først et par centimeter op ad siderne og dernæst resten i bunden.
3. Hæld citronsaft i en skål og skræl æblerne.
Fjern kernehuset og skær dernæst æblerne i tynde både,
4. Vend æblestykkerne i citronsaften, og fordel dem på tærtebunden.
5. Hæld den kondenserede mælk over æblestykkerne.
6. Sæt fadet i grillen.
7. Bag i 15 minutter og sæt så temperaturen op til 170 grader, indirekte.
8. Bag nu videre i 55 – 60 minutter. Altså ialt ca 1 time og 10 minutter
Den kan selvfølgelig også bages i ovnen, stil den på midterste hylde.
Du kan serverer den, som den er, men den vinder, ved at blive serveret, med lidt cremefraiche eller is.
Idag bliver den serveret med cremefraiche med vaniljesirup.
Mums den er bare lækker