Her laver jeg jævnligt lasagne. Det er en rigtig dejlig hverdagsret, som kan varieres med alle typer hakket kød. Jeg laver den altid i en 4 personers størrelse..... så kan jeg nøjes med at varme resten op dagen efter og bruge tiden på noget andet.
Du skal bruge:
½ l bechamelsovs enten en købe, eller du kan lave den selv (opskriften finder du her )
500 gram hakket kød ( i dag blev det oksekød )
2 ds hakkede tomater ( har du tomater i haven, så brug nogen af dem. ( ca 700 gram) Skær dem i små stykker og suppler evt med 1 dl vand i gryden
250 g champignon, eller andre gode svampe
2 løg fint hakket
1 lille håndfuld gode krydderier ( her bruger jeg, frisk timian, basilikum, og merian)
Pastaplader, hvis du vil lave dem selv, finder du opskriften her
salt og peber
Lidt olie eller andet fedtstof.
150-200 gram god revet ost ( jeg river noget god cheddar )
Du kan supplere med eks grøntsags rester fra din grøntsagsskuffe
Start med at sautere løg.
Kom derefter kødet i og brun det af.
Derefter tilsætter du krydderier, hakket tomat og svampe.
Kog det godt igennem og smag det til med salt og peber.
Kom først lidt bechamel i et egnet fad ( idag brugte jeg en folie bakke for at teste om det brænder på i dem i pillegrillen)
Så et lag plader
Så et godt lag kødsovs ( hellere få lag plader og masser af kødsovs i mellem lagene, end det modsatte 😉 )
Og så bygger du videre.
Slut med et lag lasagneplader, og hæld resten af bechamelsovsen over
og derefter et godt lag ost
Grillen styres ind på 180 grader ( bruger du en gas eller kul/briket grill, skal fadet stilles ved indirekte varme)
Lad det stå i grillen i 50-55 minutter
Og her ser du at det ikke brænder sig fast på bundet af bakken i en pillegrill