Grill Amok.dk

Sprængt svinekam – flæskesteg

I dag smagte vi sprængt flæskesteg.
Og det bliver så ikke sidste gang.

Min saltlage bestod af pr liter vand. ( til denne steg brugte jeg 1½ l)

  • 1 l vand
  • 150 gram groft salt
  • 35 gram sukker
  • 4 laurbærblade
  • 1 spsk blandet grill krydderi ( denne gang var det ankerkraut bang boom bang jeg brugte, men alle krydderi blandinger, der går til svinekød kan bruges.

Kom 2 dl vand og resten af ingredienserne i en gryde.
Kog det op under omrøring
Hæld resten af vandet i og rør om til du kan mærke salt sukker er opløst
Kom stegen i en fødevare egnet beholder og hæld væden ved.
Nogle vil undgå at sværen kommer med i saltlagen.
Men det gør den så her hos mig.
Og når den gør det skal man lige sikre sig den nu også bliver dernede, så placer en tallerken eller andet oven på sværen.
Jeg har nogle gamle marmor smørebrætter der kun bliver brugt til saltning.
Har du ikke et egnet fad til stegen, kan du bruge en stegepose eller anden pose der er stærk nok.
Stegen kommes derefter på køl i 24 eller 48 timer efter hvor salt man ønsker den.
Min fik 24 timer og blev derefter tørret og sat i bageovnen i 2 time for at tørre .
Den må gerne opnå stuetemperatur ( max 22 grader) før den kommer på grillen.
Nogen griller en flæskesteg med først 230 grader i 25 minutter og skruer så ned til 160-180 grader til der når en kernetemperatur på 61 – 62 grader.
Jeg vælger først at lægge stegen med sværen ned af i fadet med kogende vand op over sværet i 25 minutter ved ca 180 grader.
Derefter vender jeg stegen og salter svær og mellem sværens riller og steger den videre til en kernetemperatur på ca  55 grader.
Og tager jeg væden fra til at lave sovs med.
Griller stegen videre til en kernetemperatur på 61-62 grader.
Lader stegen stå i 10 minutter inden den skæres.
Noter dog at de 2 endeskiver er lidt mere salte end resten af stegen, så giv dem til en der altid hiver saltbøssen frem 😉

Her lidt foto

Kom stegen i en fødevare egnet beholder og hæld væden ved.

Nogle vil undgå at sværen kommer med i saltlagen.
Men det gør den så her hos mig.
Og når den gør det skal man lige sikre sig den nu også bliver dernede, så placer en tallerken eller andet oven på sværen.
Jeg har nogle gamle marmor smørebrætter der kun bliver brugt til saltning.

Min fik 24 timer og blev derefter tørret og sat i bageovnen i 2 time for at tørre .

Nogen griller en flæskesteg med først 230 grader i 25 minutter og skruer så ned til 160-180 grader til der når en kernetemperatur på 61 – 62 grader.
Jeg vælger først at lægge stegen med sværen ned af i fadet med kogende vand op over sværet i 25 minutter ved ca 180 grader.

Derefter vender jeg stegen og salter svær og mellem sværens riller og steger den videre til en kernetemperatur på ca  55 grader.
Og tager jeg væden fra til at lave sovs med.
Griller stegen videre til en kernetemperatur på 61-62 grader.

Den salt jeg gned sværen ind i idag var sydesalt med brændemælker fra mariager sydesalt

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.