Mange drivhuse bugner nu ….eller inden længe med tomater.
En af de ting jeg bla. a bruger nogle af de små tomater til er som tilbehør til et hav af retter.
Du kan også købe små tomater til denne opskrift, hvis du ikke selv dyrker tomater.
Jeg laver et lille glas af gangen ( passer til ½ l glas), men det er op til dig selv hvor meget du vil lave på en gang. ( de kan holde min. 14 dage på køl)
500 gram små tomater
2 tsk honning, eller sukker
2 spsk ramsløgolie, eller hvidløgsolie ( eller blot alm neutral olie)
2-3 tsk balsamico
1½ spsk flagesalt
2 – 3 tsk tørret rosmarin,
ca 2 dl neutral olie til at hælde over de færdig grillede tomater som låg.
Skær tomaterne i halve og læg dem i et grill egnet fad ( passer med eks foliebakke 20cm x 30cm ) med den åbne flade op.
Kom 2 tsk honning ramsløgolie( eller den olie du vælger) i en gryde og varm det let op så honningen smelter…(ikke nødvendigt hvis du bruger sukker)
Hæld balsamico over og rør det sammen.
Drys salt ud over tomaterne.
Derefter kommer du den afkølede olie/honning/balsamico blanding over.
Jeg bruger en theske og drypper blandingen over tomaterne.
Drys til sidst tørret rosmarin ud over tomaterne.
Kom dem i grillen ved INDIREKTE varme ved 150 grader i ca 2 timer eks på rest varme efter grillning.( kan også laves i ovn)
Kom dem på et glas, og hæld olie over så de er helt dækket med olie.
God fornøjelse