Grill Amok.dk

Bechamelsovs, mornaysovs, sennepsovs

Du kender dem disse små ½ l brikke med bechamelsovs, og mornaysovs
Men ved du egentlig hvor nemme de er at lave selv?
Her finder du min opskrift.
Disse 3 sovse laves over samme grundsovs

Bechamelsovs

50 gram smør
3 spsk hvedemel
5½ dl mælk
salt og hvid peber
revet muskatnød
Start med at smelte smørret i gryde.
Tilsæt derefter melet og pisk det godt igennem til det er helt blandet sammen.
Tilsæt derefter 1½ dl mælk og pisk let i det til det igen har samlet sig som en tyk grød.
Tilsæt derefter 2 dl mælk og når det begynder at boble let kommer du resten af mælken i sovsen.
mens det koger op pisker du fortsat i det med let hånd.
Så snart det igen koger op dæmper du varmen og tilsætter salt, peber og så meget muskatnød du ønsker ( jeg bruger ca 1/8 nød til sådan en portion men det er som du er til)
Lad det simre i minimum 5 minutter.
Husk at røre i det ind i mellem

Mornaysovs 

Vil du lave denne sovs skal du blot fjerne muskatnød og komme ca 50/100 gram god ost i ( jeg bruger gerne en lagret Cheddar)
1-_DSC0062_8074
og ca 1 spsk sennep.
Når jeg bruger denne sovs i moussaka kommer jeg ca 100 gram god revet ost i så snart sovsen er kogt færdig.
Tager gryden af varmen og rører osten ind i sovsen.
1-_DSC0066_8078 1-_DSC0065_8077

Sennepssovs

Vil du lave den sovs, skal du fjerne muskatnød, og komme 1½ spsk fiskesennep i sovsen i stedet

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.