Grill Amok.dk

Udbenet og fyldt and langtids grillet

Denne Jul havde jeg lovet at lave and.
Og var så heldig, at finde en fra en andefarm der havde haft et godt liv.
Faktisk fandt jeg den i min lokale Rema 1000 til en meget rimelig pris ..... rart når der lå en noget dyrere kalkun i fryseren, der først var udset til julemad.

Når du langtidsgriller en and, skal du påregne mellem 5 og 6 timer før anden har nået en kernetemperatur på 75 grader, og så er det en god ide, at lade anden hvile 10-15 minutter efter den er taget af grillen, inden du skærer den ud.

Det er ikke svært at udbene en and.
Det kræver blot lidt flere armkræfter, end at udbene en kylling
Så det var bare om at komme igang, omsværmet af 3 hunde og en 5 årig der var meget interesseret i at opleve processen 😀
Men først blev der lavet en fars til, at komme inden i anden.
Farsen kan varieres i det uendelige, jeg valgt at lave min sådan:

– Lever og hjerte fra anden
– 100 gram bacon
– 1 trimmet svinemørbrad
– ½ kg hakket kalv og flæsk
– 1½ spsk salt
– 2 spsk krydderiblanding ( jeg valgt tangkrydderi original), men det er op til dig selv hvad du kan lide i en fars.
Indmad fra anden blev hakket sammen med bacon og svinemørbrad, og blandet med det hakkede kalv og flæsk
Blev rørt med salt og krydderier, og så blev den sat på køl til jeg havde udbenet anden.



Valgte at lade lårknogler og vingeben blive i så dem der elsker at bide ben også fik en mulighed.
Farsen blev lagt i

Det nemmeste ville have været at sy den sammen …erfarede jeg bag efter, for der skulle godt nok mange nåle i


Anden blev lagt på en rist med væde i et fad under risten.
Hvis du vil lave sovs af væden, kan man med fordel komme hals og yderste vingespidser i fadet, sammen med forskellige grøntsager, og tage væden fra ca 15 minutter før anden er klar til at blive hevet af grillen.
Var dog ikke nødvendigt her da jeg havde en færdig fond fra sidst jeg lavede and.
Anden blev lagt med brystet nedad den 1 time ved ca 160 grader ved INDIREKTE varme

Derefter blev den vendt om så den lå med ryggen nedad og grillen blev dæmpet til ca 120 grader INDIREKTE varme.
Ca 4 timer senere var anden klar, da den havde nået 75 grader som er mit fikspunkt til andekød.

Og ja så blev der ikke taget flere billeder….før vi havde spist og jeg stod tilbage med en halv and.

Og sådan så den ud skåret igennem.

Kan varmt anbefales

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.