Grill Amok.dk

Sådan udbener og farserer du fjerkræ

Her er lige en lille billedbog om hvordan du udbener og farserer et fjerkræ.
Modellen er en and, men alle fuglearter behandles på samme måde.

Udbening

Start med at pladsere dyret med ryggen op og vend gumpen væk fra dig

DSC_0200.JPG-for-web-normal-1320687959

Begynd med at ligge et snit fra midten og ned mod gumpen.

DSC_0202.JPG-for-web-normal DSC_0205.JPG-for-web-normal-1320688006

og fortsæt så op til halsen.

Er du højre håndet begynder du, at klargøre dyret i den venstre side, og omvendt hvis du er venstre håndet.

Snit lige så forsigtig med en meget skarp kniv langs benene.

På et tidspunkt rammer du lårbenet ca her

DSC_0206.JPG-for-web-normal-1320688044 DSC_0207.JPG-for-web-normal-1320688067

Fortsæt uden om, og snit lige så stille ned i dyret, mens du følger benene

DSC_0208.JPG-for-web-normal-1320688107

Når du føler du har plads nok, skal lårbenet skæres fra

DSC_0209.JPG-for-web-normal-1320688134

Nu skærer du ned, og finder selve leddet og skær det fri

DSC_0210.JPG-for-web-normal-1320688158

Nu skærer du ned, og finder selve leddet og skær det fri

DSC_0211.JPG-for-web-normal-1320688181

og wupti så sidder benet løs

DSC_0212.JPG-for-web-normal-1320688207

Lad benet blive siddende i den anden ende, til skroget er fjernet.

Fortsæt op mod halsen.

Vend så dyret om, og lav det samme, på den anden side.

Nu skal de 3 ben i bagenden afmonteres

DSC_0213.JPG-for-web-normal-1320688231

 

Fjern først benet, der forbinder gumpen med ryggen

DSC_0215.JPG-for-web-normal-1320688259

 

Og så knoglen/brusken på hver side af gumpen

DSC_0216.JPG-for-web-normal-1320688279

 

Så følger du med hånden op til halsregionen, hvor du finder en ny sammenføgningDSC_0218.JPG-for-web-normal-1320688306

 

Kniven ned, og så lirker du i brusken

DSC_0219.JPG-for-web-normal-1320688328

 

Så lirker du lige så forsigtig resten af skelettet af brystkødet, og du har nu taget selve skroget ud af dyret

DSC_0221.JPG-for-web-normal

 

Nu er du næsten færdig

Nu frigør du først de 2 lårben, du fik skåret fri af skroget, og skærer igen ned i brusken og vrider benet rundt, så er benet af. Nu mangler du kun, at fjerne ønskebenet oppe ved halsen.

Føl dig frem, til hvor benet starter i højre/venstre side

DSC_0222.JPG-for-web-normal-1320688378

 

Så er det også væk

DSC_0223.JPG-for-web-normal-1320688399

 

Jeg plejer at skære det yderste led af vingen, men det er en smagssag

DSC_0227.JPG-for-web-normal-1320688423

 

Og så er dyret udbenet

DSC_0230.JPG-for-web-normal-1320688453

 

Lukning af faseret fjerkræ

Først skal der lige lukkes et par huller i skindet.

Du kan vælge, at bruge kødpinde, eller at finde en stor stoppenå,l og noget kødtråd, og så simpelthen sy skindet sammen.

Jeg viser her hvordan du kan lukke skindet med kødpinde.

Start med at lukke hullet frem til gumpen:

Jeg brugte 2 pinde.

DSC_0245.JPG-for-web-normal-1320688506

 

Nu placeres det ønskede indhold.

Her havde jeg valgt at komme en hakket mørbrad og indmad i dyret

DSC_0246.JPG-for-web-normal-1320688538

 

Så skal ryggen lukkes.

Du kan vælge at bruge små kødpinde ( til en and skal du bruge 6-8 stk) eller en lang.

Det vigtigste er, at man ikke må være nærig med, at komme pindene i langt nok inde på skindet,( eller syer skindet sammen) især på  kyllinger, da kyllingeskindet ikke er nær så sejt, som skindet på and/gås/kalkun.

Og det ville jo være træls, når man nu har gjort sig så meget ud af det, at se kødet revne, og saften forsvinde ud af dyret.

Her ser du hvordan den nu ser ud med en lang kødpind

DSC_0247.JPG-for-web-normal

 

Så mangler du blot, at lukke halsen.

Jeg plejer at klippe en del af halsskindet væk, men det er igen en smagssag.

Lukningen plejer, at kunne klares med en enkelt kødnål

DSC_0248.JPG-for-web-normal-1320688609

 

Så blev vingestumperne bundet sammen, og kødet fik en ordentlig omgang salt.

Og nu var den klar til grillen

DSC_0251.JPG-for-web-normal

 

Og her ser du færdige resultat

DSC_0254.JPG-for-web-normal

og her skåret midt over

DSC_0257.JPG-for-web-normal

Og som du kan se. Det er der ingen ben i.

God fornøjelse

 

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.