Grill Amok.dk

Pizza – Foccaciabrød

Pizza mand

Her er min opskrift på Pizza.
Jeg laver altid dejen dagen før, som koldhævet, så dejen rigtig kan nå, at udvikle sig,
Denne opskrift er til 2 – 3 pizza eller 2 foccaciabrød.
Skal du ikke bruge al dejen på en gang kan den fryses ned , og optøes over 1 døgn i køleskab

Her er opskriften:

10 gram gær
4 spsk lunken vand
1 tsk salt
1 dl olivenolie
4 dl kold vand
150 gram durum hvedemel
ca 500 gram hvedemel med god hæve evne.

Gæren opløses i det lunkne vand.
tilsæt salt, olivenolie og det kolde vand.
derefter tilsætter du 150 gram durum hvedemel.
rør i det til melet ikke mere klumper i væsken.
Nu kommes resten af melet i lidt af gangen.
Stop med at komme mere mel i, så snart dejen slipper hænderne, men stadig føles lidt klistret.

Dæk skålen til med husholdningsfilm eller folie og stil det i køleskabet i mindst 12 timer.

2 timer før du skal bruge dejen tages den ud af køleskabet
Strø lidt mel på bordet og hæld dejen ud .
Del dejen i 2  ( hvis du ikke vil have dem som deep pizza skal du dele det i 3)
Rul dem til 2 kugler
Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve 2 timer
Nu tænder du grillen og fylder og bager din pizza som du plejer.
Jeg kan ikke det med at bage en pizza på en pizzasten, nej jeg laver dem på min gaskuglegrill og bruger min pizzaplade
Jeg starter med at vende tragten til indirekte varme og tænder grillen og styrer den ind på 350 grader
Dejen rulles nu ud
Vi er vilde med pizza med ost eller pølser i kanten.Så dejen rulles ud så den når noget ud over kanten af bagepapiret.
Først fylder jeg ost i langs kanten
Dernæst tomatsauce, så ost, og idag var fyldet rester af PP (Pulled Pork som vi fik i onsdags) og slutteligt igen ost
Nu var grillen klar og pizzaen kommer på
Efter 12 minutter på grillen var den færdig

Lidt billeder af processen

DSC_0422.JPG-for-web-normal-1308510190

Strø lidt mel på bordet og hæld dejen ud .

DSC_0423.JPG-for-web-normal

Del dejen i 2 eller 3 hvis du ikke vil have den som deep pizza

DSC_0424.JPG-for-web-normal

Rul dem til 2 kugler

DSC_0427.JPG-for-web-normal

Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve 2 timer

DSC_0428.JPG-for-web-normal

Nu tænder du grillen og fylder og bager din pizza som du plejer.

Jeg kan ikke det med at bage en pizza på en pizzasten, nej jeg laver dem på min gaskuglegrill og bruger min pizzaplade

DSC_0130.JPG-for-web-normal

Jeg starter med at vende tragten til indirekte varme og tænder grillen og styrer den ind på 350 grader

DSC_0429.JPG-for-web-normal

Dejen rulles nu ud

DSC_0430.JPG-for-web-normal

Vi er vilde med pizza med ost eller pølser i kanten.Så dejen rulles ud så den når noget ud over kanten af bagepapiret.

DSC_0432.JPG-for-web-normal

Først fylder jeg ost i langs kanten

DSC_0435.JPG-for-web-normal

Dernæst tomatsauce, så ost, og idag var fyldet rester af PP (Pulled Pork som vi fik i onsdags) og slutteligt igen ost

DSC_0436.JPG-for-web-normal DSC_0437.JPG-for-web-normal

Nu var grillen klar og pizzaen kommer på

DSC_0439.JPG-for-web-normal-1308512295

Efter 12 minutter på grillen var den færdig

DSC_0442.JPG-for-web-normal DSC_0444.JPG-for-web-normal DSC_0445.JPG-for-web-normal DSC_0446.JPG-for-web-normal

God pizza bagning

Én anmeldelse

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.