Grill Amok.dk

Kartoffelpandekager med savtang

Jeg havde en færdig dåse med Confit de Canard i viktualierummet, og valgte at lave kartoffelpandekager til det sammen med en svampestuvning.
Opskriften på hvordan du behandler andelår på dåse, finder du her 
Men kartoffelpandekager har jeg aldrig prøvet at lave før.
De er dog lavet i køkkenet mens andelårene blev grillet af i pillegrillen.
Resten af fedtet fra andelårene blev siet og stillet i køleskabet i en glas krukke....det kommer der noget om i næste indlæg 

Til 2 personer:
600 gram bage kartofler
1 æg
10 gram tørret savtang.. du kan også bruge blæretang.
1 spsk rasp lidt smør, salt og peber

Kartoflerne blev skællet og kogt og hældt op i en sigte så al væden forsvandt.
Mens kartoflerne kogte blev tørret savtang først lagt i blød i koldt vand i 10 minutter.

Derefter blev tangen kort blancheret, og derefter igen lagt i kold vand, i 5 minutter.
Og sluttelig blev de lagt i et viske stykke og tørret lidt.
Så op i en multihakker hvor de blev snittet i små stykker
kartoflerne blev most, og æg og savtang blev rørt i sammen med en anelse smør.
Derefter blev et spsk rasp tilført.
Og endelig blev mosen smagt til med salt og peber.

En pande blev sat over med neutral olie.
Og mosen blev sat på i små klatter , som blev vendt nogle gange til de var gennemstegt…dog med lidt blød kerne 😉

Imens havde jeg gjort en svampestuvning klar og hentede andelårene i grillen

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.