Jeg har længe,..... ja i mere end et år,.... overvejet disse dåser med confit de Canard man kan se i nogle supermarkeder. Men prisen har nu holdt mig tilbage hver gang. Efter et par demodage, hvor jeg hver dag kunne kikke lige ind i disse dåser, var jeg blevet mør :-) Og i lørdags købte jeg en dåse. Nu skulle det prøves.
Igår blev dagen, hvor jeg tog hul på dåsen.
Uden på stod der, at man anbefale at komme den i vandbad i 10 minutter, inden man åbner den.
(For at få fedtet til at smelte 🙂 )
Men kald mig kylling…. jeg valgte at komme dåsen i en gryde og hælde varmt vand fra hanen over og skifte vandet med 3 minutters mellemrum.
Efter 12 minutter hev jeg dåsen op og åbnede den.
Der stod på dåsen at der var 4-5 lår
Men der var 6 🙂
De første 2 blev lagt på en foliebakke, så de kunne dryppe lidt af.og resten kom på køl til i næste dag.
Imens havde jeg sat grillen til indirekte varme ca 200 grader
Og de 2 lår blev lagt på grillen, og fik 7-8 minutter på hver side
Det var så også dagen hvor de første kartofler blev hevet op i haven og blev kogt nænsomt.
Da kartoflerne var næsten møre kom jeg noget af andefedtet på en pande
Og stegte kartoflerne færdig i andefedtet
Og bum så var maden færdig
Det møreste andekød jeg længe har smagt, lå og kaldte på mig, og jeg nød hver en bid
Kartoflerne føltes ikke fede, på trods af de havde simret i andefedt
Og kål salaten var perfekt til at give kartofler og andekød det modspil, man har brug for
Og så blev der lige plads til dessert
Jordbær med fløde 😛
Hvaffor en kålsalat?
Der står ikke noget om hvad den består af og hvordan den laves???