Grill Amok.dk

Zabaglione semifreddo

DSC_0034
En lækker is hvor man ikke bruger ismaskine
Du skal bruge disse ingredienser:
DSC_0001
Til 4 personer
4 pasteuriserede æggeblommer
1 3/4 dl flormelis
knap 1 dl sød marsala
2 1/4 dl piskefløde
Start med at komme æggeblommer og flormelis i en høj skål, der er varme/kulde bestandig.
Pisk det sejt og lyst, med en elmikser.
DSC_0002 DSC_0005 (1)
Pisk marsalaen i med 1 spsk af gangen, så det når, at blive optaget af ægge massen. inden du kommer mere i.
Derefter stilles skålen ned i en gryde med et småsimrende vandbad.
Varm æggesnapsen langsom op, mens du pisker i den hele tiden.
Når cremen har nået, at fordoble sin volumen og er luftig, tages den op af gryden og sættes i et koldt vandbad.
DSC_0006 DSC_0008
Fortsæt med at piske i cremen til den er helt kold.
Mængden i skålen reduceres lidt ved denne proces – det er helt normalt
Pisk nu fløden til små toppe
DSC_0010 DSC_0011

Nu vender du forsigtigt flødeskum og creme sammen.
Kom det i en beholder, og stil den i fryseren, uden låg i mindst 3 timer, eller til den er frossen.
Den vil altid være lidt “blød” i konsistensen, selv om den er frossen
DSC_0027
Her blev den serveret med en portion bær fra min romtopf og drysset med lidt revet ckokolade
DSC_0031 DSC_0034
DSC_0033

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.