2 tsk maldon salt eller anden flagesalt
1 – 2 æg
2 fint hakkede skalotteløg
3 fed fint hakket hvidløg
1 håndfuld basilkum, der hakkes fint ( ell 1 stor tsk tørret)
3/4 tsk peber cayennepeber
1 – 1½ spsk Karl Johan pulver ( kan undværes)
6 stykker soltørret tomat
1 dl havregryn
Vildtsvinekød røres med saltet til det er lidt sej i konsistensen, tager ca 1 minut at gøre klar.
Tilsæt derefter 1 æg, hakkede skalotteløg, hvidløg, basilikum, soltørrede tomater og peber.
Rør det godt sammen.
Tilsæt det andet æg og rør det op i farsen.
Tilsæt til sidst 1 dl havregryn.
Rør godt sammen og lad det hvile 30 minutter, eller lidt længere i køleskab.
Nu kan du så stege dem som alm frikadeller, eller fortsætte min måde at lave dem på.
Du skal bruge
2 pakker bacon.
Start med at ligge 3 stykker bacon sådan her.
Form frikadeller af farsen.
Jeg lavede 5 = ca 125 gram pr styk.
Pakkede dem i bacon sådan
Nu på grillen ved indirekte varme ca 180 – 200 grader
Kom dem i støbejerns tallerkener, eller i bunden af et alm grill egnet fad.
Vælger du i stedet at grille dem direkte oven på grillristen, vil jeg anbefale dig at sætte en dryp bakke under.
Bruger du støbejerns tallerkener, skal du huske på at det tager ca 10 minutter at få varmet den rigtig igennem.
Beregn derfor ca 40 minutter på grillen.
Mine noter til opskriften
Har du ikke friske basilikum, kan du i stedet bruge tørret.
Beregn ca 1 spsk med lidt top.
Tørret Karl Johan kan males til pulver i en billig kaffekværn, eller en el hakker.
Bruger du soltørrede tomater i olie skal du fjerne olien så meget som muligt, (tilsæt evt lidt ekstra havregryn til sidst)
Jeg bruger grove havregryn, men fine kan også bruges, reducer evt lidt i mængden.
fuldstændig fantastiske
Fuldstændig fantastisk