Grill Amok.dk

Vildsvine frikadeller i svøb

 

400 gram hakket vildsvin
2 tsk maldon salt eller anden flagesalt
1 – 2 æg
2 fint hakkede skalotteløg
3 fed fint hakket hvidløg
1 håndfuld basilkum, der hakkes fint ( ell 1 stor tsk tørret)
3/4 tsk peber cayennepeber
1 – 1½ spsk Karl Johan pulver ( kan undværes)
6 stykker soltørret tomat
1 dl havregryn

Vildtsvinekød røres med saltet til det er lidt sej i konsistensen, tager ca 1 minut at gøre klar.
Tilsæt derefter 1 æg, hakkede skalotteløg, hvidløg, basilikum, soltørrede tomater og peber.
Rør det godt sammen.
Tilsæt det andet æg og rør det op i farsen.
Tilsæt til sidst 1 dl havregryn.
Rør godt sammen og lad det hvile 30 minutter, eller lidt længere i køleskab.
11864830_1165958666751018_819502060299831091_o 11896423_1165958673417684_8459038820832520266_o

Nu kan du så stege dem som alm frikadeller, eller fortsætte min måde at lave dem på.

Du skal bruge
2 pakker bacon.

Start med at ligge 3 stykker bacon sådan her.
11942201_1165958723417679_5142434601727549515_o
Form frikadeller af farsen.
Jeg lavede 5 = ca 125 gram pr styk.
Pakkede dem i bacon sådan
11938313_1165958756751009_2477680078285371769_o 11222476_1165958753417676_2442606461172058370_o 11950220_1165958786751006_2493771447600762888_o   11143578_1165958843417667_860324925711529221_o 11906793_1165958840084334_4298722157329852683_o 11935217_1165958876750997_2108752619000203384_o
Nu på grillen ved indirekte varme ca 180 – 200 grader
Kom dem i støbejerns tallerkener, eller i bunden af et alm grill egnet fad.
10633314_1165958916750993_3490366385965925234_o 10623681_1165958946750990_2770586288112668257_o 10984190_1165958936750991_2904648671180302167_o
Vælger du i stedet at grille dem direkte oven på grillristen, vil jeg anbefale dig at sætte en dryp bakke under.
Bruger du støbejerns tallerkener, skal du huske på at det tager ca 10 minutter at få varmet den rigtig igennem.
Beregn derfor ca 40 minutter på grillen.
886005_1165958996750985_851060071081212327_o
10636756_1165958566751028_5619844248295341786_o
10006081_1165958596751025_4423175285037863408_o
11947860_1165958590084359_4444169206852031829_o

Mine noter til opskriften
Har du ikke friske basilikum, kan du i stedet bruge tørret.
Beregn ca 1 spsk med lidt top.
Tørret Karl Johan kan males til pulver i en billig kaffekværn, eller en el hakker.
Bruger du soltørrede tomater i olie skal du fjerne olien så meget som muligt, (tilsæt evt lidt ekstra havregryn til sidst)
Jeg bruger grove havregryn, men fine kan også bruges, reducer evt lidt i mængden.

2 anmeldelser

  1. ole

    fuldstændig fantastiske

    Star
  2. Ole

    Fuldstændig fantastisk

    Star

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.