Grill Amok.dk

Varm kartoffelsalat, idag med stegte sild

Jette Bjærge
Opskrift af
30 minutter
Forberedelse: 10 minutter | Tilberedelse: 2 gange 10 minutter om sommeren | Portioner: 4
Igår var jeg en tur i Ebeltoft og gik en tur langs stranden.
Lige nu er strandene fyldt med mange skønne urter som man sagtens kan bruge i salat 
Jeg fandt disse 2 urter igår
_DSC0509 _DSC0510
De kom med i min varme kartoffelsalat.
Men hvis du enten ikke samler på strandene eller kommer ved en strand, ja så kan du bruge purløg i stedet.

Varm kartoffelsalat er en gudespise i min verden.
Jeg har her lavet opskriften, så den passer til 4 personer

800 gram små kartofler
4 mellemstr løg
40-50 gram smør
1 dl hvidvinseddike…har du ikke det så brug alm lager eddike
1 dl vand
1½-2 spsk sukker ( 2 hvis du bruger alm lager eddike)
4 små tsk salt (heraf er 2 tsk tangsalt) har du ikke det så brug alm salt
frisk kværnet salt
1 tsk tangkrydderier ( kan undværes)
_DSC0531
Strandurter, eller purløg
Kog kartoflerne i vand med salt og pil dem når de er kogte.
Skær dem derefter i pænt tykke skiver.
Pil og skær løgene i meget tynde skiver/ringe
_DSC0524
kom en dyb pande på komfuret og smelt smøret.
Kom løgene i og lad den klare ( sautere ved middelvarme)
_DSC0530
Læg låg på panden og lad løggene simre/koge i smøret til de er møre ( tager ca 5 minutter hvis de er skåret helt tyndt)
Tilsæt derefter vand, eddike, sukker, tangkrydderier,salt og peber
Lad det simre 2 minutter
Tilsæt derefter kartoflerne, som er skåret i tykke skiver.
Varm det godt igennem.
Hiv det af varmen og tilsæt urter/purløg
_DSC0533

Idag blev det serveret til stegte sild
De blev vendt i rugmel og stegt på min planca
_DSC0527
_DSC0526
_DSC0528
Fik ca 7 minutter ved middelvarme på hver side…det skal med det blæste kraftigt….hvis det havde været stille vejr havde de skullet have ca 5 minutter på hver side
_DSC0529
_DSC0532
Og sådan så min tallerken ud
_DSC0534

Dejlig sommermad på en lidt kold sommerdag

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.