Du skal bruge en mørdej til denne opskrift
Jeg har valgt at gøre tærtebunden lidt syrlig som modspil til den søde nøddemasse. Men hvis det ikke falder i din smag kan du skifte de 2 spsk citronsaft i tærtedejen ud med koldt vand.
MØRDEJ
250 gram mel
½ tsk fint salt
2 spsk flormelis, ( har du ikke det hjemme, så brug alm sukker i stedet)
125 gram smør
2 æggeblommer
2 spsk frisk presset citronsaft ( hvis du vil have den mere sød i smagen, så brug vand)
Sigt mel, flormelis og salt i en skål.
Kom det i en foodprocessor eller lav det i hånden.
Tilsæt fint hakket køleskabs koldt smør og kør det til en smuldret masse.
Tilsæt æggeblommerne en af gangen.
Tilsæt citronsaften en spsk af gangen.
Tag dejen ud af foodprocessoren og form den til en kugle.
Pak det i plast og kom det på køl i 30 minutter.
SENERE
Forbagning af tærtebunden.
Rul dejen ud og kom den i en tærteform ca 24 cm Ø
Tænd ovnen på 200 grader
Giv dejen en masse huller med en gaffel og læg staniol i bunden og kom div tørrede bønner oven på.
Giv tærtebunden 10-12 minutter midt i ovnen.
Tag staniol og bønner ud af bunden og bag bunden yderligere 5-7 minutter, så den tørrer op i midten.
Tag den ud af ovnen og lad den køle ned, pensel evt bunden med sammenpisket æg, lige før du kommer valnøddemassen i.
Skru også ned ovnen ned til 180 grader til den videre proces.
VALNØDDEMASSE
175 gram blødgjort smør
125 gram brown cane sugar, eller farin helst lys
3 store æg
saft af en stor clementin eller en lille appelsin
175 gram lys sirup
225-250 gram valnøddekerner
Pisk smør og brown cane sugar/lys farin let og luftigt.
Pisk æggene i, et af gangen.
Tilsæt clementinsaften.
Sæt æggesnapsen til side og varm forsigtigt siruppen op i en lille gryde, til den bliver lidt tyndt flydende ( ca 50 grader) tag gryden af varmen, og tilsæt æggesnapsen, og derefter valnøddekerner.
Hæld massen op i den afkølede tærtebund og bag den i ovnen ved 180 grader i ca 45 minutter.
Lad kagen køle af, inden du skærer den ud i passende stykker.