Grill Amok.dk

Valnøddetærte

_DSC0195_192
Du skal bruge en mørdej til denne opskrift
Jeg har valgt at gøre tærtebunden lidt syrlig som modspil til den søde nøddemasse. Men hvis det ikke falder i din smag kan du skifte de 2 spsk citronsaft i tærtedejen ud med koldt vand.

MØRDEJ
250 gram mel
½ tsk fint salt
2 spsk flormelis, ( har du ikke det hjemme, så brug alm sukker i stedet)
125 gram smør
2 æggeblommer
2 spsk frisk presset citronsaft ( hvis du vil have den mere sød i smagen, så brug vand)

Sigt mel, flormelis og salt i en skål.
Kom det i en foodprocessor eller lav det i hånden.
Tilsæt fint hakket køleskabs koldt  smør og kør det til en smuldret masse.
Tilsæt æggeblommerne en af gangen.
Tilsæt citronsaften en spsk af gangen.
_DSC0173_176 _DSC0175_177
Tag dejen ud af foodprocessoren og form den til en kugle.
Pak det i plast og kom det på køl i 30 minutter.
_DSC0177_179
SENERE
Forbagning af tærtebunden.
Rul dejen ud og kom den i en tærteform ca 24 cm Ø
Tænd ovnen på 200 grader
Giv dejen en masse huller med en gaffel og læg staniol i bunden og kom div tørrede bønner oven på.
_DSC0183_184
Giv tærtebunden 10-12 minutter midt i ovnen.
Tag staniol og bønner ud af bunden og bag bunden yderligere 5-7 minutter, så den tørrer op i midten.
Tag den ud af ovnen og lad den køle ned, pensel evt bunden med sammenpisket æg, lige før du kommer valnøddemassen i.
_DSC0185_185
Skru også ned ovnen ned til 180 grader til den videre proces.

VALNØDDEMASSE
175 gram blødgjort smør
125 gram brown cane sugar, eller farin helst lys
3 store æg
saft af en stor clementin eller en lille appelsin
175 gram lys sirup
225-250 gram valnøddekerner
_DSC0178_180 _DSC0179_181 _DSC0180_182 _DSC0182_183
Pisk smør og brown cane sugar/lys farin let og luftigt.
Pisk æggene i, et af gangen.
Tilsæt clementinsaften.
Sæt æggesnapsen til side og varm forsigtigt siruppen op i en lille gryde, til den bliver lidt tyndt flydende ( ca 50 grader) tag gryden af varmen, og tilsæt æggesnapsen, og derefter valnøddekerner.
_DSC0186_186
Hæld massen op i den afkølede tærtebund og bag den i ovnen ved 180 grader i ca 45 minutter.
_DSC0188_187 _DSC0189_188
Lad kagen køle af, inden du skærer den ud i passende stykker.
_DSC0192_189

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.