Tortilla er blevet en populær spise
Her er en nem opskrift på at lave dem selv.
Til 6 tortilla skal du bruge
250 gram hvedemel
200 gram tipo 00 hvedemel har du ikke lige det hjemme, så brug alm hvedemel.
3 dl vand
3/4 dl olivenolie det samme som 6 spsk
1 tsk salt
1½ tsk bagepulver
mel til udrulning.
Har du lyst til at give den lidt farve kan du bruge et par spsk koncentreret tomatpure, men fratræk mængden fra vandet.
Alle ingredienser kommes i en skål og æltes sammen med dejkrogen i ca 10 minutter
Dejen skal være lidt klæbrig
lad så dejen hvile ved stuetemperatur i 30 minutter, under et fugtigt klæde eller plast.
Strø et let lag mel på bordet og placer dejen som en pølse på melet.
Del dejen i 6 stykker og rul hvert stykke tyndt ud, husk at give pizza/kagerulle et godt lag mel så dejen ikke hænger i.
I starten kan dejen have en tendens til at krybe sammen, men vend blot dejen om og rul videre, så skal den nok makke ret til sidst
Sæt tragten på grillen til direkte grillning, placer støbejernspanden oven på og tænd grillen på fuld skrald.
Når panden er meget varm lægger du en tortilla på den tørre pande og giver den ca 1 minut på hver side.
Der er uendelige muligheder for fyld af en omgang tortilla her er 2 forslag.
1
Parmaskinke, persillepesto og ost.
2
Mexikansk inspireret med Hakket kød -grøntsager- tacosauce- ost.
Her er min opskrift på den
½ kg hakket kød
1 spsk olivenolie
2 spsk shawama krydderi
2 tsk jalapenokrydderi
1 tsk salt
1 pose grøntsagsmix mexikansk inspireret ( kan købes i lidl)
1 glas tacosauce ( styrke efter eget valg )
200 gram revet ost eller mere hvis du er vild med ost
Start med at sætte panden på direkte varme og sæt varmen til middel.
Kom olie på panden og tilsæt det hakkede kød.
Du kan bruge hakket kød fra kylling – svin – okse – vildt – lam.
Her var det ½ svin ½ kalv
Tilsæt krydderier og salt og brun kødet af
kom grøntsagerne ved
når det hele er færdigt ( tager ca 10 minutter ) kan du begynde at fylde tortillaerne, undgå at fylde helt ud til kanterne.
Først Så lidt tacosauce
og endelig ost.
Nu ruller du du hvert enkelt meget stramt og pakker dem i staniol.
På grillen vender du tragten til indirekte og kommer grillristen på.
Læg pakkerne på risten ved middelvarme og giv dem 10- 14 minutter,…til osten er smeltet.
Værsgo så er der serveret.
Velbekomme
Tak til Christian Klint Andersen der gav mig opskrift på tortilla ( jeg har dog ændret lidt på den oprindelige opskrift)