Grill Amok.dk

Tortilla med fyld

 

Tortilla er blevet en populær spise

Her er en nem opskrift på at lave dem selv.

Til 6 tortilla skal du bruge

250 gram hvedemel

200 gram tipo 00 hvedemel har du ikke lige det hjemme, så brug alm hvedemel.

3 dl vand

3/4 dl olivenolie det samme som 6 spsk

1 tsk salt

1½ tsk bagepulver

mel til udrulning.

Har du lyst til at give den lidt farve kan du bruge et par spsk koncentreret tomatpure, men fratræk mængden fra vandet.

Alle ingredienser kommes i en skål og æltes sammen med dejkrogen i ca 10 minutter

Dejen skal være lidt klæbrig

DSC_0160.JPG-for-web-normal-1330469706 DSC_0161.JPG-for-web-normal-1330469734

lad så dejen hvile ved stuetemperatur i 30 minutter, under et fugtigt klæde eller plast.

Strø et let lag mel på bordet og placer dejen som en pølse på melet.

DSC_0163.JPG-for-web-normal-1330469906 DSC_0165.JPG-for-web-normal

Del dejen i 6 stykker og rul hvert stykke tyndt ud, husk at give pizza/kagerulle et godt lag mel så dejen ikke hænger i.

DSC_0166.JPG-for-web-normal-1330470348 DSC_0171.JPG-for-web-normal-1330470376

I starten kan dejen have en tendens til at krybe sammen, men vend blot dejen om og rul videre, så skal den nok makke ret til sidst

DSC_0172.JPG-for-web-large DSC_0173.JPG-for-web-large

Sæt tragten på grillen til direkte grillning, placer støbejernspanden oven på og tænd grillen på fuld skrald.

DSC_0170.JPG-for-web-normal-1330470643

Når panden er meget varm lægger du en tortilla på den tørre pande og giver den ca 1 minut på hver side.

DSC_0175.JPG-for-web-normal-1330470675 DSC_0176.JPG-for-web-normal-1330470733

DSC_0180.JPG-for-web-large

Der er uendelige muligheder for fyld af en omgang tortilla her er 2 forslag.

1

Parmaskinke, persillepesto og ost.

DSC_0121.JPG-for-web-large

2

Mexikansk inspireret med Hakket kød -grøntsager- tacosauce- ost.

Her er min opskrift på den

½ kg hakket kød

1 spsk olivenolie

2 spsk shawama krydderi

2 tsk jalapenokrydderi

1 tsk salt

1 pose grøntsagsmix mexikansk inspireret ( kan købes i lidl)

1 glas tacosauce ( styrke efter eget valg )

200 gram revet ost eller mere hvis du er vild med ost

Start med at sætte panden på direkte varme og sæt varmen til middel.

Kom olie på panden og tilsæt det hakkede kød.

Du kan bruge hakket kød fra kylling – svin – okse – vildt – lam.
Her var det ½ svin ½ kalv

DSC_0186.JPG-for-web-large

Tilsæt krydderier og salt og brun kødet af

DSC_0187.JPG-for-web-normal-1330472242 DSC_0188.JPG-for-web-normal-1330472271

kom grøntsagerne ved

DSC_0183.JPG-for-web-normal-1330472139 DSC_0189.JPG-for-web-normal-1330472340

DSC_0190.JPG-for-web-large

når det hele er færdigt ( tager ca 10 minutter ) kan du begynde at fylde tortillaerne, undgå at fylde helt ud til kanterne.

Først                                                          Så lidt tacosauce

DSC_0191.JPG-for-web-normal-1330472416 DSC_0192.JPG-for-web-normal-1330472444

                                                                                    og endelig ost.

DSC_0193.JPG-for-web-normal-1330472477 DSC_0194.JPG-for-web-normal-1330472504

Nu ruller du du hvert enkelt meget stramt og pakker dem i staniol.

DSC_0195.JPG-for-web-normal-1330472533 DSC_0197.JPG-for-web-normal-1330472577

På grillen vender du tragten til indirekte og kommer grillristen på.

Læg pakkerne på risten ved middelvarme og giv dem 10- 14 minutter,…til osten er smeltet.

DSC_0205.JPG-for-web-normal-1330472614

Værsgo så er der serveret.

DSC_0213.JPG-for-web-normal-1330472643 DSC_0216.JPG-for-web-large

Velbekomme

Tak til Christian Klint Andersen der gav mig opskrift på tortilla ( jeg har dog ændret lidt på den oprindelige opskrift)

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.