Grill Amok.dk

Torskeloins med blomkålsmos

Torskeloins er det bedste stykke på en torsk.
Det er et stykke fra torskens ryg der er uden ben og skind.
Nogen kalder det også torskens mørbrad.

Idag besluttede jeg at lave det på saltsten, selvom det kan gå galt, når det er en så sart fisk, altså ikke en fed fisk, der kan klare meget salt.
Så vær lidt forsigtig med at bruge saltsten til dette stykke kød….. du kan også nøjes med at grille det i et fad, eller bakke.
Det er bare lidt for risikabelt, at ligge det direkte på ribberne, da kødet er meget porøst og nemt kan skille i flager  når det er gillet 😉

Beregn et stykke pr person.

Blomkålsmos til 2 personer:
1 blomkålshoved delt i buketter
lidt smør til at samle mosen
Salt og peber

Idag plukkede jeg de første ramsløg, så i stedet for smør kom jeg lidt rapsolie på mit hakkebræt og hakkede lidt ramsløg, som jeg tilsatte mosen

Kom blomkålsbuketterne i kogende vand og kog dem 10-13 minutter…så de er blevet helt møre.
Kom dem op i en si, og lad dem dryppe af
Mos dem derefter og kom smør i.
Smag til med salt og peber

Torskeloins
Start med at tænde grillen og styr den ind til 200 grader.
Bruger du, som jeg en saltsten, så kom den i når du tænder grillen.
Når grillen har nået ønsket temperatur, skal den køre videre i ca 20 minutter så saltstenen bliver helt gennemvarm.
Imens blev mine torskestykker drysset med gode krydderier….MEN INGEN SALT!!!

Jeg brugte denne

Når saltstenen er gennemvarm kommer jeg først lidt olie på fladen.
Det sikrer, at det emne jeg griller ikke hænger fast i stenen, og især torsk, som er så porøst et stykke kød er det lidt et must.
Desuden lagde jeg en ½ citron ved siden af saltstenen, til at dryppe ud over kødet, når det var færdigt i grillen.
Når man varmer en ½ eller hel citron i grillen får den en mildere smag

Toskestykkerne kommer på

Og jeg giver dem ca 8 minutter, så er de klar

Blev lige dryppet med lidt af den grillede citron

idag serveret med en let salat bestående af
Rød spidskål
Banan skalotteløg
Feldsalat
Vendt i en marinade af:
Saft af ½ citron ( den del der ikke havde været på grillen)
1 tsk grov sennep
1 tsk honning
2 spsk rapsolie
Smagt til med salt

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.