Grill Amok.dk

Torskegratin på gaskuglegrill

DSC_0658.JPG-for-web-large-1326477441

 

ca ½ kg fiskekød

150-250 g rejer

1 1/4 dl mel

2 dl mælk

1½ dl hønsebouillon

30 gram smør

4 hele æg

salt og peber.

Tilbehør kan være brød  eller en skål grøn salat

Smør gratinfadet, jeg bruger gerne en silikoneform og smører den med en anelse flydende margarine IKKE OLIE.

Start med at koge fisken

Jeg havde valgt torsk denne gang, sej og laks og ørred er også altid super i en fiskegratin

DSC_0617.JPG-for-web-normal

og disse lige disse rejer, fundet i Aldi til 25 kr de er flotte og store dog skal halerne lige fjernes

DSC_0615.JPG-for-web-normal-1326478031 DSC_0616.JPG-for-web-normal

Damp eller kog torsken i 10 minutter.

Jeg bruger mest at koge torsken i hvidvin og krydderier ( jeg kommer aldrig salt i vandet, men masser af hele peberkorn )

DSC_0648.JPG-for-web-normal-1326478207

Tænd grillen og stil den til 180 grader.Jeg valgte igår at bruge min city grill, men alle grill kan jo bruges til denne menu, blot skal du sikre dig, at du laver retten på indirekte varme.

Rør melet ud i en tykbundet gryde sammen med mælken.

Pisk jævningen fri for klumper.

Tilsæt nu hønsebouillonen.

Bring jævningen i kog, mens du pisker hele tiden.

Så snart den koger tag gryden halvt af blusset og tilsæt smørret stadig mens du pisker i massen.

Så snart smørret er smeltet tages gryden af blusset.

Del æggene i blommer og hvider, og tilsæt en æggeblomme af gangen.

Smag til med salt og peber.

Dernæst hælder du fyldet (torsk i små stykker og rejer) i dejen.

Pisk nu hviderne meget stive.

Hæld hviderne forsigtigt i dejen af 2 omgange med en dejskaber.

Hæld dejen i det smurte fad og sikre dig dejen kun fylder 3/4 i fadet, for det vokser en del

Som du kan se har jeg brugt en siliconeform, men holder du dem blot på indirekte varme og på max 250 grader kan du sagtens bruge dem på grillen.

DSC_0655.JPG-for-web-normal

Bag gratinen i 50- 60 minutter ved indirekte varme.

DSC_0657.JPG-for-web-normal-1326478448

Stik en kødpind/strikkepind i gratinen for at sikre at den er gennembagt.

MEN UNDGÅ AT ÅBNE LÅGET DE FØRSTE 40 minutter hvis du vil undgå den falder sammen

DSC_0658.JPG-for-web-normal DSC_0659.JPG-for-web-normal-1326478872

DSC_0661.JPG-for-web-large

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.