Når æbletræerne bugner med spise klare æbler, så kører juicemaskinen kører hver dag, og der fryses ned og laves æblekager i mængdevis.
Men ud over juice, æblekage og mange andre gode sager, laver jeg også tørrede æbleringe.
De bliver brugt, som sund slik i vinterens forløb.
Du laver dem sådan.
Start med at sikre dig at de er søde og spise modne.
Jeg tænder min varmluft ovn på 70 grader og går i gang.
Man behøver ikke en fancy æblekernefjerner, for at lave æble ringe.
Næh en alm kartoffelskræller kan sagtens bruges.
Du gør sådan:
Skær et stykke ned med kartoffelskrælleren, og drej den rundt i hullet
vend æblet om og gør det samme på den anden side
Det sidste gratværk fjerner du forsigtigt med spidsen af kartoffelskrælleren
Når du har prøvet det på et par æbler, er du udlært
Efterfølgende skal de skæres i skiver.
Jeg bruger min pålægsmaskine, så går det nemt og hurtigt
Dernæst lægges de på bagepladerne, og nu skal de tørres.
Når jeg tørrer dem i ovnen, bliver alle 4 hylder fyldt, og ovnen kører ved 70 grader på varmluft.
Men du kan også sagtens bruge eftervarmen på en kulgrill til at lave det.
Efter ca 2 timer bliver de alle vendt på pladerne, og mellem 1 og 2 timer senere er de tørre
Lad dem køle helt af, og kom dem så i et syltetøjsglas.
Disse 4 plader fyldte et 1½ l glas.
Luk låg på glasset og opbevar dem et mørkt og køligt sted.
De kan sagtens holde i mindst ½ år på den måde
God fornøjelse