Grill Amok.dk

Syltede svampe

Det er svampe tid.
DSC_0404-1024x682
Og sikke et år vi har 🙂
Selvfølgelig smager stegte svampe på et stykke nybagt franskbrød rigtig godt, og det samme som stuvede til dagens ret.
Men vil man som jeg, have den korte svampe sæson, til at strække meget længere, ja så kan man konservere dem mange måder.
Mange af mine svampe bliver forstegt uden fedtstof, og frosset ned, sĂĄ har jeg lager til bla.a saucer og til at komme i vildtfars om vinteren.
En del bliver ogsĂĄ kogt op og frosset ned til supper.
Andre bliver tørret og lavet til pulver, som jeg kommer i kødretter, sammenkogte retter, saucer og til at strø over mad…… man kan ogsĂĄ ligge de tørrede svampe i vand ½-1 time og sĂĄ bruge dem i mad pĂĄ den mĂĄde.

Men i år har jeg også prøvet at sylte nogle af mine rørsvampe.
Jeg har gjort det før, men denne gang har jeg skrevet min fremgangsmåde op.
Jeg har brugt 1 kg blandede punktstokket indigo rørsvampe, Karl Johan og brunstokket rørhat i denne blanding. Jeg kom så lige lidt krystalstøvbolde og stor løgbrusk hat i for at give glassene lidt spil.
Her er hvad jeg gjorde

1 kg blandede rørsvampe, blev renset og skåret i mindre stykker ( undgå alt for store svampe)
1 l vand
2 dl æble cidereddike
1 dl hvidvin
1 ½ spsk honning
2 spsk salt
Efterfølgende blev der pr glas brugt  2 timiankviste,1 rosmarinkvist, 3 laurbærblade,
Og tynde tynde skiver af løg og hvidløg ( ialt 1 mellemstørrelses løg og 2 fed hvidløg)
Olivenolie til at lave hinde/lĂĄg over marinaden i glassene.

Jeg startede med at rense alle svampe og skære dem i mundrette bidder.
Lagen blev sat over og koge.
Så snart det kogte, kom jeg svampene i ,og for at sikre mig de blev under væden, satte jeg en si ned i gryden. Ved ikke om det var nødvendigt.
DSC_0444-1024x682
Efter at have kogt svampene i 8 minutter blev de hældt i en sigte, og placeret i syltetøjsglas.
De ren skyllede krydderurter og strimlet løg og hvidløg kom med ned i glassene.
DSC_0446-1024x682
Lagen blev reduceret i 6 minutter og så hældt over svampene.
For at være sikker på svampene er konserveret godt nok, kom jeg et lag olivenolie oven på marinaden.
DSC_0450-1024x682Nu skal de stå i køleskabet, til de skal bruges.
Og så er det bare, om man kan vente en ugens tid eller meget gerne længere, inden man begynder at spise af dem, så marinaden rigtig er trukket ind.

Jeg har dog lige smagt på dem efter de har stået i 4 døgn, og de smager allerede rigtig godt 🙂

God svampejagt

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.