Pr kilo rødbeder
3/4 l eddike
375 gram sukker
1 tsk flydende atamon.
Vask rødbederne og kog dem i en gryde med 1 spsk salt pr liter vand.
Kog dem i cirka 35 minutter
Så snart de er kogt færdig, hældes vandet fra, og gryden stilles under rindende koldt vand.
Det “chok” det kolde vand giver rødbederne, får cellerne til at sprænges, og rødbederne blive møre.
Når de er blevet så kolde, at du kan røre ved dem, flår du skindet af…..vil du undgå røde fingre, så tag engangshandsker på.
Skær dem i skiver.
Jeg fandt denne skærer i Real i Flensburg og i år ser mine rødbeder skiver sådan ud
Eddike og sukker koges op i gryden, og så snart det koger, kommer du rødbede skiverne i lagen.
Giv det et opkog og tag gryden af varmen, og tilsæt atamon.
Hæld rødbede skiverne på rengjorte atamon skyllede glas, og tilsæt lage, så alle rødbeder er under lage.
Bind straks glassene til.
God fornøjelse