Grill Amok.dk

Syltede rødbeder

DSC_0090.JPG-for-web-large-1349085644
Pr kilo rødbeder
3/4 l eddike
375 gram sukker
1 tsk flydende atamon.
Vask rødbederne og kog dem i en gryde med 1 spsk salt pr liter vand.
Kog dem i cirka 35 minutter
DSC_0082.JPG-for-web-large-1349085835

Så snart de er kogt færdig, hældes vandet fra, og gryden stilles under rindende koldt vand.
Det “chok” det kolde vand giver rødbederne, får cellerne til at sprænges, og rødbederne blive møre.
Når de er blevet så kolde, at du kan røre ved dem, flår du skindet af…..vil du undgå røde fingre, så tag engangshandsker på.
Skær dem i skiver.
Jeg fandt denne skærer i Real i Flensburg og i år ser mine rødbeder skiver sådan ud
DSC_0085.JPG-for-web-large-1349086143 DSC_0086.JPG-for-web-large-1349086167

Eddike og sukker koges op i gryden, og så snart det koger, kommer du rødbede skiverne i lagen.
Giv det et opkog og tag gryden af varmen, og tilsæt atamon.
Hæld rødbede skiverne på rengjorte atamon skyllede glas, og tilsæt lage, så alle rødbeder er under lage.
Bind straks glassene til.
DSC_0090.JPG-for-web-large-1349085644

God fornøjelse

 

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.