Jeg fik et par flotte asier forærende, og de skulle selvfølgelig syltes
Opskriften er her:
2 store asier
Saltning
100 gram groft salt (mængden kan bruges til ca 10 mellemstørrelses asier, større mængde = mere salt)
Krydderier ( : mængden kan bruges til ca 10 mellemstørrelses asier)
125 gram skalotteløg
5 lauerbærblade
2 tsk sorte peberkorn
2 tsk blandede peberkorn
Evt peberrod i skiver ( til 10 ml størrelses asier bruger du 30 gram)
4 dildskærm
Edikelage:( hvis du har 2-3 store asier)
1 liter lagereddike
½ kg sukker
1 spsk atamon
Har du 10 mellemstørrelses asier, du vil sylte, skal du bruge
2 l eddike
1 kg sukker
2 spsk atamon.
I år prøvede jeg at bruge denne eddikelage,1 flaske svarer til 3 store asier.
Jeg undlod derfor dildskærme og peberrod i min krydderi blanding.
Start med at skrælle asierne, flæk dem og skab kernerne ud
Skær dem i skiver og drys saltet over dem.Lad dem stå til næste dag, i køleskabet.
Så skal de skylles.
Her tager det 20 minutter. Jeg ligger dem i rigeligt vand og skifter vandet med 5 minutters mellemrum 3 gange.
Dernæst tørres de på et viskestykke.
Pil skalotteløgene.Er løgene små lægges de hele i, ellers deles de i mindre stykker.
Læg asier og løg og krydderier lagvis i en krukke.
Kog eddiken op ( bruger du alm eddike og sukker, skal sukkeret være helt opløst, før lagen er klar)
Og hæld den varme lage over asierne.
Læg let pres på, så asierne holder sig under lagen.
Dæk krukken til og lad asierne trække 2 døgn i lagen.
Efter de 2 døgn, tages asierne op med en hulske, og fordeles i egnede sylteglas.
Lagen kommes op i en gryde og koges godt igennem.
Tag gryden af komfuret, og tilsæt atamon.
Dæk alle asiestykker med den varme lage, og bind glassene til.
Lad asierne stå en lille uge før du begynder at bruge af dem.