Grill Amok.dk

Syltede Asier

agurk1.JPG-for-web-normalJeg fik et par flotte asier forærende, og de skulle selvfølgelig syltes
DSCN0344.JPG-for-web-large

Opskriften er her:
2 store asier
Saltning
100 gram groft salt (mængden kan bruges til ca 10 mellemstørrelses asier, større mængde = mere salt)

Krydderier ( : mængden kan bruges til ca 10 mellemstørrelses asier)
125 gram skalotteløg
5 lauerbærblade
2 tsk sorte peberkorn
2 tsk blandede peberkorn
Evt peberrod i skiver ( til 10 ml størrelses asier bruger du 30 gram)
4 dildskærm
Edikelage:( hvis du har 2-3 store asier)
1 liter lagereddike
½ kg sukker
1 spsk atamon
Har du 10 mellemstørrelses asier, du vil sylte, skal du bruge
2 l eddike
1 kg sukker
2 spsk atamon.

I år prøvede jeg at bruge denne eddikelage,1 flaske svarer til 3 store asier.
Jeg undlod derfor dildskærme og peberrod i min krydderi blanding.
DSC_0088.JPG-for-web-large-1348997258Start med at skrælle asierne, flæk dem og skab kernerne ud
DSCN0345.JPG-for-web-normal DSCN0347.JPG-for-web-normal
DSCN0348.JPG-for-web-normalSkær dem i skiver og drys saltet over dem.Lad dem stå til næste dag, i køleskabet.
DSCN0350.JPG-for-web-normal DSCN0352.JPG-for-web-normal
Så skal de skylles.
Her tager det 20 minutter. Jeg ligger dem i rigeligt vand og skifter vandet med 5 minutters mellemrum 3 gange.
Dernæst tørres de på et viskestykke.
DSC_0085.JPG-for-web-normal-1348998759

Pil skalotteløgene.Er løgene små lægges de hele i, ellers deles de i mindre stykker.
DSC_0084.JPG-for-web-normal-1348998723

Læg asier og løg og krydderier lagvis i en krukke.
Kog eddiken op ( bruger du alm eddike og sukker, skal sukkeret være helt opløst, før lagen er klar)
Og hæld den varme lage over asierne.
Læg let pres på, så asierne holder sig under lagen.
DSC_0089.JPG-for-web-large-1348998803Dæk krukken til og lad asierne trække 2 døgn i lagen.
DSC_0081.JPG-for-web-large-1348998848Efter de 2 døgn, tages asierne op med en hulske, og fordeles i egnede sylteglas.
DSC_0082.JPG-for-web-large-1348998915Lagen kommes op i en gryde og koges godt igennem.
DSC_0083.JPG-for-web-normal-1348998942

Tag gryden af komfuret, og tilsæt atamon.
Dæk alle asiestykker med den varme lage, og bind glassene til.
DSC_0084.JPG-for-web-largeLad asierne stå en lille uge før du begynder at bruge af dem.

God fornøjelse

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.