Jeg følger med i Master Chef på TV 3
Og blev inspireret af Jesper Kock`s Masterclass i at lave Beef Wellington.
Jeg tænkte hvorfor ikke prøve, at bruge et stykke af en svinemørbrad til at lave noget lignende.
Selvfølgelig smager det ikke helt lige sådan, men en god og anderledes måde, at bruge en svinemørbrad, er nu ikke at foragte.
Og det kommer helt sikkert på menuen igen her i huset.
Næste gang tror jeg dog jeg injicerer mørbraden med en marinade, så det får liiidt mere smag.
Her er hvad du skal bruge:
- 1 svinemørbrad ( kun ca halvdelen)
- 3 portobello svampe
- 1 banan skalotteløg eller 2 små
- 1 lille håndfuld frisk timian
- 3-4 skiver parmaskinke
- Butterdej
- En anelse kartoffelmelpulver…. Jeg brugte dog lidt tangrasp i mangel på kartoffelmelpulver)
- Sennep, brug en dijon eller som jeg en tangsennep
- 1 bæger æggeblomme
- Olie og smør
- Vita wrap til at pakke kødrullen i
- Salt og peber
Start med at lave svampeduxelle
Hak svampene groft,
og skalotteløg i små tern
Svits svampe til de har smidt væden.
tilsæt løg ved høj varme og kom lidt god olie ved
Skru ned og bliv ved med at røre jævnligt i det til det har fået en rimelig konsistens.( tager ca 2 minutter)
Kom derefter parmaskinke skåret i små tern, og timian i gryden.
Lad det simre i yderligere 1 minut.
Tag derefter en stavblender og sikre dig massen er jævn.
Lad det simre videre til fedtstof og væde er væk.
Smag til med salt og peber.
Skulle de knibe med at få al væden til at forsvinde, kan du komme massen op i en si, når det ellers er klar til at blive taget af varmen)
Sæt det på køl, ca 20 minutter …eller til det er blevet koldt.
Derefter trimmer du mørbraden for sener og skær en passende stykke af til 2 personer.
Det skal have samme tykkelse hele vejen hen.
Brun kødet af på alle sider( også enderne)
Krydder med salt og peber, og stil det i køleskabet til svampeduxellen er klar.
Næste trin er at du pensler kødet med sennep, og derefter lige sikre dig det bliver på plads ved at drysse lidt kartoffelmospulver ud over.
Æh den slags har jeg ikke, så jeg brugte lidt fint malet tangrasp i stedet.
Kom derefter svampeduxellen på et stykke vita wrap og tryk det ud så det passer med kødets længde og tykkelse.
Læg kødet på og rul vita wrappen stramt omkring.
kom det på køl til rullen er fast ( eller som her , i fryseren i ca 15 minutter, så er den fast nok )
Rul butterdejen ud, og skær det til, så det er lidt længere end kødrullen.
Pensel det godt med æggeblomme, inden du ligger rullen på.
kom butterdejen omkring og luk det godt.
Pensel derefter butterdejen godt med mere æggemasse.
Kom kødet på grillen ved ca 230 grader INDIREKTE varme, og lad det ligge ved den temperatur i ca 5 minutter,
skru derefter ned til 190 grader og steg det til kødet har en kernetemperatur på 58 grader ( tager ca 40 minutter)
Lad kødet hvile 10-15 minutter.
Lidt billeder med tekst
Hak svampene groft,
og skalotteløg i små tern
Svits svampe til de har smidt væden.
tilsæt løg ved høj varme og kom lidt god olie ved
Skru ned og bliv ved med at røre jævnligt i det til det har fået en rimelig konsistens.( tager ca 2 minutter)
Kom derefter parmaskinke skåret i små tern, og timian i gryden.
Lad det simre i yderligere 1 minut.
Tag derefter en stavblender og sikre dig massen er jævn.
Lad det simre videre til fedtstof og væde er væk.
Smag til med salt og peber.
Skulle de knibe med at få al væden til at forsvinde, kan du komme massen op i en si, når det ellers er klar til at blive taget af varmen)
Sæt det på køl, ca 20 minutter …eller til det er blevet koldt.
Derefter trimmer du mørbraden for sener og skær en passende stykke af til 2 personer.
Det skal have samme tykkelse hele vejen hen.
Brun kødet af på alle sider( også enderne)
Krydder med salt og peber, og stil det i køleskabet til svampeduxellen er klar.
Næste trin er at du pensler kødet med sennep, og derefter lige sikre dig det bliver på plads ved at drysse lidt kartoffelmospulver ud over.
Æh den slags har jeg ikke, så jeg brugte lidt fint malet tangrasp i stedet.
Kom derefter svampeduxellen på et stykke vita wrap og tryk det ud så det passer med kødets længde og tykkelse.
Læg kødet på og rul vita wrappen stramt omkring.
kom det på køl til rullen er fast ( eller som her , i fryseren i ca 15 minutter, så er den fast nok )
Rul butterdejen ud, og skær det til, så det er lidt længere end kødrullen.
Pensel det godt med æggeblomme, inden du ligger rullen på.
kom butterdejen omkring og luk det godt.
Pensel derefter butterdejen godt med mere æggemasse.
Kom kødet på grillen ved ca 230 grader INDIREKTE varme, og lad det ligge ved den temperatur i ca 5 minutter,
skru derefter ned til 190 grader og steg det til kødet har en kernetemperatur på 58 grader ( tager ca 40 minutter)
Lad det hvile i 10-15 minutter og server med hvad du ønsker
Her blev det kartoffelmos, og salat, og lidt kold karry sauce.
Resten af mørbraden bliver brugt i en ny ret i dag 🙂
Velbekomme