Kan jeg bruge min grill til at stege frikadeller eller andet i, når jeg nu ikke har et gasblus der er egnet på min grill? Ja da, alt efter grillens størrelse kan du bruge en egnet bradepande som stegepande, ja sågar en almindelig stegepande ...HVIS den normalt kan bruges i en ovn!!! Du skal dog have focus på, at hvis dine ribber i din grill er lavet af støbejern, får du et bedre resultat ved at lave en forskalling i grillen. Du kan bruge en pizzasten/ bagesten, eller bare en folie bakke vendt om, så du kan stille din ”pande” oven på den. I dag er det kødløs dag, så hungrer du efter kød, må du dykke ned i et andet indlæg 😉 men de smager bare så godt, så du skulle tage at prøve dem en dag. Siger det bare 😊
Opskrift til 2-3 personer
500 gram revet squash
1½ spsk salt ( til at drysse ud over det revne squash )
2 fed hvidløg.( skal presses)
4-5 spsk hytteost
1 skalotteløg
1 æg
1 spsk sesamolie, andre olier kan bruges
1 tsk spidskommen eller karry
60 gram mel
Div krydderurter, idag blev det hakket ramsløg og timian, men du kan bruge alle dem du normalt kan lide.
Start med at rive squash og kom dem i en stor skål.
Drys saltet ud over dem.
Lad det række min. ½ time.
Tag det op af skålen og knug så meget væde som muligt ud af squashen
Vrid det evt i et klæde
Kom mængden tilbage i en ren skål
Tilsæt alle de andre ingredienserne, og rør det godt sammen
Kom bagepapir på et grillegnet fad, ( sikre dig papiret IKKE når ud over fad eller pande!!!! )
Sæt squash dejen som “frikadeller” på bagepapiret, og nej du behøver ikke at smøre fedtstof på papiret ( olien i dejen sørger for det ikke klistrer fast 😉 )
Sæt dem i en grill ved 190 -200 grader og vend dem efter ca 10 minutter.
De skal have 20 -25 minutter, for at være ordentlig gennemstegt.
Tjek dem evt med en kødnål.
Her blev de serveret med salat, kartofler drysset med søl flager, og hjemme rørt lime mayo
Lidt billeder af fremgangs måden.
Start med at rive squash og kom dem i en stor skål.
Drys saltet ud over dem.
Lad det række min. ½ time.
Tag det op af skålen og knug så meget væde som muligt ud af squashen
Vrid det evt i et klæde
Kom mængden tilbage i en ren skål
Tilsæt alle de andre ingredienserne, og rør det godt sammen
Kom bagepapir på et grillegnet fad, ( sikre dig papiret IKKE når ud over fad eller pande!!!! )
Sæt squash dejen som “frikadeller” på bagepapiret, og nej du behøver ikke at smøre fedtstof på papiret ( olien i dejen sørger for det ikke klistrer fast 😉 )
Beklager billederne blev så lyse, håber dog du kan se det alligevel
Sæt dem i en grill ved 190 -200 grader og vend dem efter ca 10 minutter.
De skal have 20 -25 minutter, for at være ordentlig gennemstegt.
Tjek dem evt med en kødnål.
Her blev de serveret med salat, kartofler drysset med søl flager, og hjemme rørt lime mayo