Grill Amok.dk

Sprængt kyllinglår

En ting jeg aldrig rigtig har lavet er sprængt kød.
Så det skulle der laves om på.
I mit 1 forsøg var det så et par lækre kyllingelår, fra en frilands kylling, som jeg tidligere havde købt fersk og skåret op i forskellige stykker.
Hvis du ikke er vild med en lidt salt smag i kødet, vil jeg anbefale dig, at bruge lidt mindre salt, end jeg har i min opskrift.

Saltlage pr liter

  • 1 liter vand
  • 150 gram groft salt
  • 35 gram sukker
  • 1 spsk krydderiblanding ( valgte pit power, men andre blandinger kan skam også bruges)

Salt, sukker og krydderiblanding blev blandet med 2 dl vand og lige kogt op så salt og sukker bedre kunne opløses.
Resten af vandet ( 8 dl) blev hældt op i gryden og lige rørt om, så var blandingen opløst, og blev hældt i en egnet beholder.
Så snart væsken var helt koldt blev kylling lårene lagt i væden.
For at sikre mig at lårene var helt dækket kom jeg en skål ned i beholderen og fyldte den med så meget vand at jeg var sikker på lårene var dækket.
Derefter kom jeg dem i køleskabet ved 5 grader i 24 timer
Dagen efter blev lårene taget ud af køleskabet og lige skyllet og tørret.

Derefter kom de på grillen ved ca 175 grader indirekte varme i 45 minutter til de havde en kernetemperatur på 75 grader.
I dag serveret med flødekartofler og en let salat.
Mums det er ikke sidste gang jeg sprænger et stykke kød. For det bliver SÅ lækkert på den måde.
Lidt billeder
Så snart væsken var helt koldt blev kylling lårene lagt i væden.

For at sikre mig at lårene var helt dækket kom jeg en skål ned i beholderen og fyldte den med så meget vand at jeg var sikker på lårene var dækket.

Dagen efter blev lårene taget ud af køleskabet og lige skyllet og tørret.

Derefter kom de på grillen ved ca 175 grader indirekte varme i 45 minutter til de havde en kernetemperatur på 75 grader.


I dag serveret med flødekartofler og en let salat.

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.