Grill Amok.dk

Spareribs af krondyrribben

Står du med et helt krondyr, er der jo en del ben.
De er gode at lave vildtfond af…….. men ribbenene, dem bruger jeg til at lave spareribs med.
Denne gang valgte jeg, at lade det lag kød, der ligger lige over benene, blive på.
DSC_0258

Det blev pudset af for det fleste hinder, men beholdt dog lige en anelse, så kødet ovenpå, lige hang ved kødet på benene.
Hinderne på den anden side af benene, er noget sejere end på svin, og derfor er det bedst at fjerne den enkeltvis mellem benene
DSC_0255

DSC_0256 DSC_0257
Derefter fik de en god gange rub.
Denne gang valgte jeg en rub som www.woodsmoke.dk er ved at  udvikle til barbecue, og det var et godt valg.
DSC_0261 DSC_0262
Så blev benene pakket godt ind og lagt på køl i 24 timer
DSC_0263
dagen efter blev grillen tændt, og tilføjet en masse tør røgflis.
og en foliebakke med vand blev stillet under ribberne i grillen.
Derefter blev grillen indstillet til 110 grader, og benene lagt på.
DSC_0002
Jeg gav dem 2 timer med røg.
DSC_0003
Derefter blev benene penslet med denne lækre bbq sauce, jeg bla a har fundet hos Hopballe mølle.
DSC_0004
Nu satte jeg temperaturen op til 140 grader, og penslede benene igen efter ca 40 minutter.
Da benene samlet havde været på grillen i ca 3½ time, var de møre, og kom op i køkkenet, hvor jeg lod dem trække i 10 minutter, under et klæde.
DSC_0009
Så blev de skåret ud
DSC_0010
Mums siger jeg.
I dag blev de serveret med coleslaw og pommes frittes.DSC_0012

DSC_0015
Jeg opdagene lige, at min nemme coleslaw opskrift ikke ligger i mit kartotek.
Men det kommer den, en af de nærmeste dage.

Velbekomme.

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.