Står du med et helt krondyr, er der jo en del ben.
De er gode at lave vildtfond af…….. men ribbenene, dem bruger jeg til at lave spareribs med.
Denne gang valgte jeg, at lade det lag kød, der ligger lige over benene, blive på.
Det blev pudset af for det fleste hinder, men beholdt dog lige en anelse, så kødet ovenpå, lige hang ved kødet på benene.
Hinderne på den anden side af benene, er noget sejere end på svin, og derfor er det bedst at fjerne den enkeltvis mellem benene
Derefter fik de en god gange rub.
Denne gang valgte jeg en rub som www.woodsmoke.dk er ved at udvikle til barbecue, og det var et godt valg.
Så blev benene pakket godt ind og lagt på køl i 24 timer
dagen efter blev grillen tændt, og tilføjet en masse tør røgflis.
og en foliebakke med vand blev stillet under ribberne i grillen.
Derefter blev grillen indstillet til 110 grader, og benene lagt på.
Jeg gav dem 2 timer med røg.
Derefter blev benene penslet med denne lækre bbq sauce, jeg bla a har fundet hos Hopballe mølle.
Nu satte jeg temperaturen op til 140 grader, og penslede benene igen efter ca 40 minutter.
Da benene samlet havde været på grillen i ca 3½ time, var de møre, og kom op i køkkenet, hvor jeg lod dem trække i 10 minutter, under et klæde.
Så blev de skåret ud
Mums siger jeg.
I dag blev de serveret med coleslaw og pommes frittes.
Jeg opdagene lige, at min nemme coleslaw opskrift ikke ligger i mit kartotek.
Men det kommer den, en af de nærmeste dage.