Grill Amok.dk

Solbærsaft når den er bedst.

Måske store ord, men i min verden kan den vist ikke blive meget bedre.

Idag startede jeg min bærhøst.
Og hold da op, en start det blev.
Da jeg kom hjem efter formiddagens travetur med Emma, gik jeg igang, og nåede at plukke 2 ud af vores 4 buske,
Så måtte jeg stoppe pga middagsvarmen.
Resten plukker jeg lige om lidt, mens jeg vil nyde det dejlige vejr, der stadig er i haven.
Herligt med en friaften på sådan en dag 🙂

Jeg blev meget positiv, ja nærmest jublende, da jeg fandt ud af, hvor meget solbærbuskene har beriget mig med i år 🙂
DSC_0002

De 2 buske gav 7 kg solbær.
Da jeg så pludselig, fik travlt med grillen midt i det hele ( anden historie, du må have en anden dag) var jeg hurtig klar med en plan.
De 7 kg skulle alle koges til saft.
Så kan jeg lave romtopf, marmelade, coulis, og fryse ned, af de mange kilo, der hænger og kalder på mig..
Her i eftermiddag snurrede saftkogeren i køkkenet,
DSC_0002
og der kom 1 portion
DSC_0001
og efter 5 kg
DSC_0014
Og endelig efter 7 kg solbær havde været en tur i saftkogeren, stod jeg med knap 5 l af den reneste solbærsaft, man kan ønske sig.
DSC_0002

Nu skulle der laves en portion solbær sorbetis.

Og senere skal der laves sirup,
Noget skal bruges til saft, der skal drikkes, når vi har sommerferie i august, måske blandet med lidt vodka 😉
Og 1 liter bliver gemt til efteråret. For måske får jeg en ide på det tidspunkt.

Alle de kogte bær, blev efterfølgende hældt i en sigte, jeg havde beklædt med ostelærred, og fik lov at hænge, og dryppe af, til bærene var blevet så kolde, jeg kunne vride klædet, med mine hænder.
Tog dog lige engangs handsker på, så hænderne ikke blev fuldstændig klistrede og røde..
Denne cremede masse, må da kunne bruges i en tærte i morgen.
DSC_0001 DSC_0002
Det får du mere at høre om i morgen.
Og da vi havde spist var isen færdig.
Den blev godt nok god, og opskriften finder du her.
DSC_0004

DSC_0005

Jeg skal ud og plukke videre

Fortsat god aften.

2 anmeldelser

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.