Igår fik jeg lavet en masse ren ufortyndet solbærsaft ved hjælp af min saftkoger.
Det kan du læse om her
Og det kan jo bruges til mange ting.
Det første jeg kastede mig over var at lave en solbær sorbetis.
Og den blev da rigtig god
Jeg brugte
3/4 dl kirsebær sirup
1½ dl solbærsaft
2½ æggehvide ( 2 bægre pasteuriserede)
2½ dl piskefløde.
Det blev lavet på ismaskine.
Først piskede jeg solbærsaft og sirup let sammen og kom det på ismaskinen og lod det køre i 10 minutter.
Lige inden de 10 minutter var gået piskede jeg æggehviderne stive og kom dem ned i ismassen.
5 minutter efter ca var piskefløden pisket til let stiv, ….så det stadig kan “løbe let ud af en skål” …..og kom så i ismaskinen til det andet.
Derefter kørte min ismaskine i ca 30 minutter mere og så var isen klar.
Har du masser af solbærsaft så prøv dig frem også med andre sirupper.
Denne is smagte bare ummmmmmm
Mm l@kkert