Jeg faldt i foråret over en opskrift, hvor der skulle bruges solbær eddike.
Jeg googlede lidt rundt og blev enig med mig selv om, at det ville jeg forsøge at lave, når solbærene var modne.
Nu er mine solbær ikke heeelt modne endnu, men jeg vovede forsøget alligevel.
NØØØJ et lækkert alternativ til citron, æblecidereddike, vineddike og you name it.
Jeg kom disse ting i en krukke:
200 g solbær
1½ dl hvidvinseddike
1½ spsk sukker
Mosede let bærene med en morter …kun så de lige åbner sig
Kom låg på og lod det trække et døgn.
Kom det derefter op i en si
Og hældte de lækre dråber i en flaske, …eller et glas hvis du ikke lige har en flaske
lige nu står det i køleskabet og afventer at blive spædet i de kommende salater, som marinader, sammen med rapsolie, honning og sennep.
De kan holde på køl i minimum 1 mdr