Grill Amok.dk

Suppe med jordskokker og søde kartofler.

Ja det måtte jo komme…..altså forsøg med de søde kartofler.
Min lokale grøntsags gårdbutik åbnede igen efter vinterpause 1 april, og jeg stod dernede den dag og hungrede efter igen, at kunne fylde min ugentlige kurv med alt muligt lækkert til at forsøde mine madplaner med.
Og så lå de der disse søde kartofler…………..og prisen var super 4 af disse babyer til en flad 10`er………………så var der ingen vej tilbage 🙂
DSC_0023
Jeg gik rundt om dem i flere dage ….hmmmm hvad skulle jeg finde på.

Idag fik jeg endelig taget mig sammen og den 1 blev skrællet og forsøgt i en kartoffel/jordskokke suppe.
Og det var succes.
Her er hvad jeg gjorde.
1 sød kartoffel ( skrællet vejede den 375 gram, men det kommer sig ikke så nøje)
650 gram jordskokker
1 rødløg
1 l grøntsags bouillon ( har du ikke lige det så brug 1 liter vand og 2 fond du chef brikke)
salt evt peber
1-2 spsk limesaft
knap en tsk spidskommen
1 par spsk olivenolie.

Start med at skrælle kartoffel og jordskokkerne, og kom dem i vand mens du skræller færdig, så de ikke bliver brunlige.
Pil løget og skær det i grove tern.
Sæt en stor gryde over og kom olivenolie i gryden.
Imens det varmer op skærer du kartoffel og jordskokker i grove tern.
Så snart olien er varm, kommer du kartoffel-jordskokker-løg i gryden og svitser det af.
Tilsæt bouillon og kog op.
Når det koger, skruer du ned så det kun lige bobler lidt.
Lad det koge ca 20 minutter.
Aftemporer det en anelse, og kom det op i en blender, eller brug en stavblender ( bruger du det sidste, så sæt gryden i vasken, og pas på du hiver stavblenderen for højt op i gryden …………så sprøjter det nemlig ud over alt 😉 )
Har du ingen af delene, kan du mose det gennem en si 🙂
Kom det tilbage i gryden, og kom først 1 tsk salt i, derefter limesaft, og spidskommen.
Pisk det godt, så spidskommen bliver opløst.
Smag til og salt evt efter.
Denne portion er til ca 8 personer…………………….. jeg laver altid store portioner og så fryser jeg ned til dage jeg har travlt 🙂

Kom enten lidt ristet bacon tern eller croutoner over sammen med lidt grønt drys.
Her blev det til lidt frisk ramsløgs blade, men purløg er også godt.

DSC_0038

Velbekomme.

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.