Denne opskrift har jeg fandt en gang i hjerteforeningens opskrift samling.
Og den har jeg brugt siden:
1 spsk Maldon salt
2 dl vand
200 gram mandler med skal.
De kan sagtens laves på grillen, hvis du kan holde en nogenlunde stabil varme ved 150 – 180 grader, med åbent låg.
Eks alle outdoorchef grill og andre gasgrill kan sagtens bruges.
Det kræver blot du har en egnet pande til din grill.
Ellers kan du lave dem i en pande på komfur ved middel varme
Hæld vand og salt på panden og bring det i kog på direkte varme ( ca 150- 180 grader
Tilsæt mandlerne og lad vandet koge væk ( tager 5-10 minutter)
Tag panden af grill/ komfur.
For en bradepande med bagepapir, og hæld mandlerne i et lag på bradepanden.
Sæt dem tilbage i grillen, på INDIREKTE VARME ved 150-160 grader ( inden døre sætter du dem i en 150 grader varm ovn )
Og lad dem tørre i 15 – 25 minutter.
Tag mandlerne ud og lad dem blive kolde.
De kan opbevares i tætsluttende glas.