Grill Amok.dk

Rosenkålsuppe

Opskrift af
| Portioner: til 2 personer

Da jeg i weekenden var nede i Aabenraa var jeg et smut forbi torvehandlerne og fandt bla. a denne skønne stok med rosenkål.
Både stok og rosenkål kan spises.

I denne opskrift er det selve kålene, der bliver brugt.
Det giver en tyk suppe, så hvis du vil have den tyndere, skal du enten bruge mindre kartoffel eller spæde suppen op med mere bouillon.
I et senere indlæg giver jeg dig en ide til at bruge stokken.

Du skal bruge

  • 250 gram rosenkål
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bagekartoffel i ml størrelse
  • 3½ dl hønsebouillon
  • ½ -1 dl piskefløde
  • 25 gram smør
  • Salt og peber
  • Revet skal af 1 økocitron ( kan undværes, hvis du ikke har det hjemme)
  • 1 pakke bacon ( skæres i tern, og ristes på en pande, mens suppen koger)
  • evt lidt ristet brød

 

Rengør rosenkålene i vand, og skær bunden af og fjern evt brune blade
Skær løg og hvidløg i små stykker
Skræl kartoflen og skær den i små tern.

Kom smør i en gryde og så snart det er smeltet, kommer løg og hvidløg i gryden, og sauteres et par minutter, så de er blevet klare, ikke brune.
Tilsæt derefter rosenkål og kartofler og sauter det hele yderligere et par minutter.
Tilsæt nu bouillon og lad det hele koge ( uden at bulderkoge) i ca 15 minutter.

Blend derefter det hele med en stavblender
Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Server det med ristet bacon i tern og lidt revet citronskal.

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.