Grill Amok.dk

Rønnebær gele

 

Dette er en meget besk bær art, men den smager fantastisk, som rønnebær gele, og er meget brugt her i huset, især til vildt retter og i forskellige sovse.

Af en eller anden årsag er denne gele næsten umulig at opdrive i danske supermarkeder  nu til dags, dog ved jeg større supermarkeds kæder forhandler bærene op til jul.

Alle rønnebær, der vokser her i landet kan bruges – jeg vil dog ikke anbefale bær fra træer, der ligger ud til stærkt befærdede arealer.
Bærene er beske, og smager ikke godt, hvis man lige skal smage på de friske bær, men som gele er de fantasktiske.
En del af bitterstoffet forsvinder efter en omgang nattefrost.
Man kan derfor med fordel, begynde at plukke bærene i august, når de er modne, og lægge dem i fryseren, til man har tid til, at lave denne gele.

Her i huset laver jeg den, som en æble-rønnebærgele, da bitter stofferne i rønnebærene, bliver neutraliseret væsetlig i denne opskrift. 

Jeg plejer at pakke dem i ½ kg poser. Det passer til at lave en pæn portion rønnebær gele.
Her er opskriften
3787_PICT2015_1.jpg-for-web-normal

½ kg frosne rønnebær
½ kg æbler uden kernehus
4 dl vand
Kommes i en gryde og simrer, til bærene har saftet.
Hældes over i en saftpose og drypper af til næste dag.
3787_PICT1988_1.jpg-for-web-normal - Kopi

Næste dag
Nu ser saftposen sådan ud og saften er flot rød
3787_PICT2003_1.jpg-for-web-normal 3787_PICT2004_1.jpg-for-web-normal

Der var ½ l saft
så vejes ½ kg sukker af,
man har en tommelfinger regel der siger, at man skal hælde sukkeret i lidt af gangen til saften begynder at falde tungt fra skeen.

Det vil sige at man skal beregne mellem 375g- 500g sukker til denne portion.
Idag passede det med 500g, det svinger alt efter hvilken æble sort man vælger.
Det får nu et opkog
så skummes det og der tilsættes atamon
hældes på rengjorte atamon skyllede glas
som skal stå et døgn inden de bindes til.
3787_PICT2024_1.jpg-for-web-normal

Saftposen. Jo den skylles let, og så plejer jeg at tage den med en tur i opvaskemaskinen.

God fornøjelse

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.