Har du nogensinde lavet røget brie eller camembert på din pille grill? Det er ikke svært og her får du en vejledning Hvis du vil have en rigtig flydende brie/ camembert skal du søge en ud der nærmer sig sidste forbrugsdag. Men du kan sagtens få en udemærket blød og let løbende brie/ camembert hvis du lige har købt den. Du kan øge røg indtryk/ smag ved at bruge en smoketube eller en bakke Smoke it all bare for at nævne et par stykker. Men har du røgsmuld hjemme ja så kom noget i en bakke og sæt det igang med lidt sprit. ( vælger du sidste model vil jeg anbefale dig at sætte osten i grillen med røgbakke i ca 30 minutter inden du tænder grillen....det trick du også gøre med en smoke tube.
Men den camembert jeg lavede i dag var uden ekstra røg.
Denne camembert blev sat i en “pakke” af staniol
Og for at få så meget røg fra grillen som muligt er det en god ide at ligge den i grillen fra det øjeblik du starter grillen.
Jeg valgte at stille osten så tæt på røg røret som muligt.
Og grillen blev tændt ved at trykke på High
og allerede ved ca 12 grader kom røgen
Det skal med at det blæser kraftigt her i dag så opstart tog lidt længere end hvis jeg havde valgt stille vejr.
Så snart grillen nåede 50 grader trykkede jeg på SMOKE og satte temperaturen til 200 grader.
Det tog pga vind ca 25 minutter før den nåede den grad.
Ved 200 grader fik den 15 minutter….kunne godt have givet den 20 minutter måtte jeg så erfare.
Men resultatet var ok
Inde blev den serveret med hjemmelavet solbærsyltetøj