Grill Amok.dk

Røgede rørsvampe

dag lavede jeg et nyt forsøg med røgede svampe.
Denne gang brugte jeg flis fra røde vindruer, men det gør jeg ikke næste gang.
Det smagte pragtfuldt, men røgsmagen var ikke den bedste til svampe.
Men nu er det jo stadig early days med at lege med røgede svampe, så mon ikke jeg hitter den helt rigtige smag over tid.
Jeg legede også lidt med Black eye bønner som inderne eks bruger i Dhal, jeg valgte så i stedet at bruge dem som en mos, og det var da lige noget jeg kunne bruge.
Jeg laver en mere udførlig opskrift på denne skønne bønnemos næste gang jeg laver den.
God aften til dig 🙂

Bønner fundet i en indisk butik i Randers
12052391_1176796435667241_3168783323405654586_o 12010618_1176797849000433_2239702432043842240_o
Et par støbejernes tallerkener blev brugt til forsøget.
Jeg skar svampe ud så tallerkenerne var dækkede, og sikrede mig at evt hatte side vendte nedad
12045353_1176796512333900_5710672136430209540_o 12002402_1176796532333898_1674960781217696797_o
på min ene Kulgrill (BGE medium) blev grillen først sat til 100 grader og platesetter ( sikre man griller indirekte) kom på efter jeg havde hældt en god håndfuld tørre flis på.
Jeg valte idag at bruge vinstokke, fra en mørk drue.
Først fik de små 10 minutter til de begyndte at smide væde.12017717_1176796582333893_6155407585410803172_o

Så blev grillen stillet til ca 180 grader og væden fossede ud
11999785_1176796662333885_7011122287056731376_o
Så snart væden var borte kom jeg en god smørklat på hver støbejerns pande. Og da det var smeltet, rigelig fløde.
Rørte om nogle gange undervejs.
10960380_1176796772333874_8328819273949100194_o 12029712_1176796765667208_3558199167137820199_o
Og hev det af da det var tyknet sådan
12006433_1176796865667198_5858872645360464556_o
Et stykke flat iron/ top blade steak kom på en anden grill ved direkte varme ved 200 grader.
11952773_1176796595667225_4414406194827975581_o
Inde blev tallerkenen bygget sådan op.
Først en god portion moset black eye bønner. Oven på pasta
12038646_1176796875667197_4469287233147821100_o 12034468_1176796945667190_1626768100780440942_o
Dernæst svampene                                                   og til sidst kødet langs kanten
12022491_1176796942333857_7055258833323593933_o 10983452_1176802398999978_797898935799788620_o

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.