dag lavede jeg et nyt forsøg med røgede svampe.
Denne gang brugte jeg flis fra røde vindruer, men det gør jeg ikke næste gang.
Det smagte pragtfuldt, men røgsmagen var ikke den bedste til svampe.
Men nu er det jo stadig early days med at lege med røgede svampe, så mon ikke jeg hitter den helt rigtige smag over tid.
Jeg legede også lidt med Black eye bønner som inderne eks bruger i Dhal, jeg valgte så i stedet at bruge dem som en mos, og det var da lige noget jeg kunne bruge.
Jeg laver en mere udførlig opskrift på denne skønne bønnemos næste gang jeg laver den.
God aften til dig 🙂
Bønner fundet i en indisk butik i Randers

Et par støbejernes tallerkener blev brugt til forsøget.
Jeg skar svampe ud så tallerkenerne var dækkede, og sikrede mig at evt hatte side vendte nedad

på min ene Kulgrill (BGE medium) blev grillen først sat til 100 grader og platesetter ( sikre man griller indirekte) kom på efter jeg havde hældt en god håndfuld tørre flis på.
Jeg valte idag at bruge vinstokke, fra en mørk drue.
Først fik de små 10 minutter til de begyndte at smide væde.
Så blev grillen stillet til ca 180 grader og væden fossede ud

Så snart væden var borte kom jeg en god smørklat på hver støbejerns pande. Og da det var smeltet, rigelig fløde.
Rørte om nogle gange undervejs.

Og hev det af da det var tyknet sådan

Et stykke flat iron/ top blade steak kom på en anden grill ved direkte varme ved 200 grader.

Inde blev tallerkenen bygget sådan op.
Først en god portion moset black eye bønner. Oven på pasta

Dernæst svampene og til sidst kødet langs kanten













