Jeg har længe tænkt på hvordan røgede svampe vil smage, og evt kunne påvirke en ret.
Som tænkt så gjort.
Lige nu myldrer Karl Johan op de steder jeg plukker, så en del af dagens høst indgår i eksperimentet.
Jeg besluttede mig for at tage dem af grillen efter 2½ time ved 50 grader. Da jeg ikke endnu ved hvor meget røgsmagen vil påvirke denne svamp.
Jeg brugte Hikory træflis.
Men det er ikke et must for at få en god røgsmag.
Der er mange slags flis at vælge mellem, så du må prøve dig frem med hvilken slags der passer til dine smagsløg.
Fremgangs måden finder du ved billederne.
God fornøjelse
Dagens høst
Nærmest brunstokket rørhat.
Bagved Karl Johan
Dagens Karl Johan
Der blev skivet en pladefuld.
D stene blev lagt i grillen og masser af røgflis mellem kullene.
Grillen blev stillet til 50 grader og pladen skal på indirekte varme lige meget hvilken grill du vælger.
Kniber det med at få din grill ned på 50 grader, så røg dine svampe med røg uden varme i 2- 3 timer og kom dem derefter i en tørremaskine.
som kører på max 55 grader.
Eller som alternativ 3 timer i bageovn ved MAX 50 grader i 3 timer.
Vend dem i såtilfælde efter 1½ time.
Efter de 3 timer i ovn skal de eftertørre et lunt sted i din bolig til de er knastørre.
Jeg gav dem 2½ time ved 50 grader og de fortsætter nu tørrings processen inden døre i min svampe tørre.
Har du ikke sådan en, så læs min tekst ved forgående billede
Efter de var tørret færdig så Karl Johan stykkerne sådan ud.
Pladens mængde blev til dette lille glas
Man kan enten vælge at bløde sine tørrede svampe op i vand ( skal trække minimum 30 minutter, eller pulverisere dem og bruge dem som pulver.
Når jeg pulverisere dem bruger jeg en billig elektrisk kaffekværn, som jeg KUN bruger til svampe.
Den ser sådan ud nede i kammeret
Dagens test på smag blev lavet på 5 gram røget Karl Johan og 5 gram alm tørret Karl Johan
Og drysset ud over nogle spejlæg, så vi rigtig kunne smage det.
NØØØØJ det er godt.
Så prøv at lege med røg og svampe.
God svampejagt